Bon Iver. Foto: Promo

Bon Iver. Foto: Promo

Bon Iver til Øya

Det har haglet godbiter fra Øyafestivalens bookingkontor denne uken. I dag ble Justin Vernon og hans Bon Iver bekreftet som en av headlinerne lørdag 11. august.

Skrevet av:
Publisert 8:49 8 desember, 2011

Akkurat idet man kunne stå i fare for å glemme at en av Øyafestivalens definitive kjernemålgrupper er indieskjegg-entusiaster, slenges en tidlig julegave i fanget på nettopp disse: Bon Iver, som startet som Justin Vernon i en hytte i skogen og med tiden har endt opp som et fullblods (og fabelaktig) band, ble i dag bekreftet til Middelalderparken i august.

Med Björk og The Stone Roses allerede på plass begynner konturene av et vakkert eventyr ved vannspeilet å åpenbare seg.

Bon Iver har spilt på Øya tidligere – i 2009, midt på ettermiddagen. Det har skjedd ting siden den gang, ikke minst bandets utgivelse av året, enkelt og greit kalt Bon Iver. Vår anmelder Marius Asp lot seg begeistre, kalte platen «en storstilt skogrydding» og trillet en sterk femmer for «et fyldigere og mer detaljorientert lydbilde, en klarere bandfornemmelse og en mer fremtredende dynamikk, både i produksjon og låtmateriale».

Les anmeldelsen: Bon Iver – Bon Iver (5/6)

Det skal heller ikke stikkes under en stol at en nær samlet Lydverket-redaksjon flyr rundt på kontoret og hviner av glede av denne nyheten. Bon Iver har fortsatt ikke dukket opp på vår nedtelling over årets beste internasjonale plater, men de fem øverste plasseringene gjenstår fortsatt. De vil bli presentert i løpet av formiddagen – kanskje Vernon & co. er å finne blant dem?

«Calgary»:

«Michicant»:

«Beth/Rest»:

I tillegg til Björk og The Stones Roses er også Ane Brun, Jonas Alaska, Yelawolf, Azealia Banks, The Devil’s Blood, The Good, Bad and The Zugly og Sudan Dudan bekreftet til Øya 2012 så langt.

Tags: , ,

Del "Bon Iver til Øya"
 

3 kommentarer på “Bon Iver til Øya”

  1. [...] Årets selvtitulerte ga ham et velfortjent, kommersielt gjennombrudd – dette er et folkpopalbum med overraskende store baller. Gitar- og saksofonbruken i avslutningssporet “Beth/Rest” er i så måte verdt en avhandling i seg selv, mens albumets helhetsinntrykk er av en tekstforfatter og sakral pop-komponist som 2011 ikke så maken til. Vi ses på Øya til sommeren. [...]

  2. [...] Årets selvtitulerte ga ham et velfortjent, kommersielt gjennombrudd – dette er et folkpopalbum med overraskende store baller. Gitar- og saksofonbruken i avslutningssporet “Beth/Rest” er i så måte verdt en avhandling i seg selv, mens albumets helhetsinntrykk er av en tekstforfatter og sakral pop-komponist som 2011 ikke så maken til. Vi ses på Øya til sommeren. [...]

  3. [...] slipper i dag også artistene Maya Vik og Beglomeg og har fra før av navn som The Stone Roses, Bon Iver, Florence + The Machine, Dâm-Funk, Björk, Susanne Sundfør, Ane Brun og The Black Keys på [...]

Legg igjen en kommentar