Björk til Øya

Björk til Øya

Björk tar med seg sitt Biophiliaunivers til Middelalderparken neste år.

Skrevet av:
Publisert 9:43 6 desember, 2011
Björk på scenen i Oslo Spektrum i 1995. Foto: Tone Georgsen, Scanpix.

Det er ikke første gang Björk er på en norsk scene. Her i Oslo Spektrum i 1995. Foto: Tone Georgsen, Scanpix.

Tidligere enn vanlig annonserer nå Oslofestivalen hvem som blir en av de virkelig store artistene på neste års arrangement.

Torsdag 9. august vil islandske Björk spille i Middelalderparken på Øyafestivalen, i det som er en av kun 20 konserter med artisten i 2012.

Arrangøren skryter av at «svært få av disse vil finne sted på festivaler», men det er allerede bekrefta at Björk spiller på neste års Roskildefestival.

- Vi er mildt sagt stolte og entusiastiske over å ha fått bekrefta en av de artistene som har stått lengst helt i toppskiktet av ønskelista vår. Å oppleve Björk på vår egen festival i august, er en drøm som går i oppfyllelse, sier festivalen i en pressemelding.

På festivalprogrammet til Øya står allerede navn som Ane Brun, Azealia Banks, Yelawolf, Jonas Alaska, The Devil’s Blood, Sudan Dudan og The Good, The Bad & The Zugly.

Björks platekarriere starta allerede i en alder av 11 år da hun ga ut et selvtitulert album, til stor popularitet i hjemlandet. Det internasjonale gjennombruddet kom i 1988 med gruppa The Sugarcubes, mens det definitive gjennombruddet internasjonalt som soloartist kom med plata Debut i 1993.

Björk er for tida aktuell med albumet Biophilia. Vår anmelder mente at hun med denne utgivelsen «leverer et hylende ambisiøst album det er lett å bli imponert av, men vanskelig å elske», og trillet terningen til fire øyne.

Det spesielle med hennes siste album er for øvrig at plata også finnes som egen applikasjon, eller «app». I Biophilia–appen kan man, i tillegg til å høre musikken, se partitur, redigere egne mikser av musikken og spille egne spill.

Tags: , , , ,

Del "Björk til Øya"
 

5 kommentarer på “Björk til Øya”

  1. Anonym sier:

    Bjørk er en nyskapende og svært dyktig artist.  Hun er også blant verdens fremste stilskapere.  Hun er jo kjent for å ha en crazy stil men det det synes jeg bare er kult.  Gleder meg til å se Islandske Bjørk i middelalderparken.  Kan fort bli en magisk konsert det ! Det øvrige programmet derimot er jeg ikke like begeistret for… Men, det kommer vel til noen godbiter etterhvert. 

  2. [...] Björk og The Stone Roses allerede på plass begynner konturene av et vakkert eventyr ved vannspeilet å [...]

  3. [...] Beglomeg og har fra før av navn som The Stone Roses, Bon Iver, Florence + The Machine, Dâm-Funk, Björk, Susanne Sundfør, Ane Brun og The Black Keys på [...]

  4. [...] Björk-fans kan imidlertid ta det helt med ro. Hennes planlagte konsert under Øyafestivalen torsdag 9. august er foreløpig ikke i fare, det kan pressesjef Jonas [...]

  5. bjork….det bli stor

Legg igjen en kommentar