Björk på scenen under Roskildefestivalen i 2007. Foto: Sara Johannessen, Scanpix.

Björk på scenen under Roskildefestivalen i 2007. Foto: Sara Johannessen, Scanpix.

Roskilde ombestemmer seg?

Roskilde hadde tilsynelatende planer om å legge seg på en mindre folkelig linje, men det stemmer nok ikke …

Skrevet av:
Publisert 12:05 30 november, 2011
Bruce Springsteen, Hyde Park 2009. Foto: Jo Lopez/Promo.

Bruce Springsteen, Hyde Park 2009. Foto: Jo Lopez/Promo.

Vi er inne i den tiden av året da ryktene begynner å svirre omkring hvilke artister og som kommer til hvilke festivaler neste sommer. Danske Roskilde Festival er den festivalen utenfor Norge som trekker aller flest nordmenn og heller ikke her er det fritt for spekulasjoner og rykter.

Les også:

Først sprakk nyheten om at Bruce Springsteen tar turen til Dyrskueplads på samme turnérunden som også kommer innom Norge. Så kom ryktene om at festivalen også ville gi islandske Björk et nytt forsøk på den Orange scene, etter at hennes siste konsert der nærmest regnet bort.

På sin Facebook-side hadde festivalen lagt ut en aldri så liten bilderebus for å skape nysgjerrighet rundt sin neste store booking, og det tok ikke lang tid før noen hadde gjetta at det var Björk, og snart kom også bekreftelsen.

James Hetfield og Metallica var på Roskilde også i 2003. Foto: Carl Redhead, Scanpix.

James Hetfield og Metallica var på Roskilde også i 2003. Foto: Carl Redhead, Scanpix.

Men det stopper ikke med det, for nå skal Metallica være det neste heite navnet som svirrer, og en annen naturlig spekulasjon er at Ozzy Osbourne og Black Sabbath kommer tilbake til den danske festivalen. Metallica har for øvrig for lengst bekrefta at de skal til Europa kommende sommer, blant annet med konsert på Downloadfestivalen og flere andre stopp.

Men, at Springsteen og Björk nå er bekrefta navn på festivalen, bryter med uttalelser som kom fra festivalens ledelse etter årets musikalske begivenhet. Da forrige festivals artister blei annonsert fikk Roskilde Festival nemlig kritikk for å være for lite folkelige, blant annet i avisa Ekstrabladet.

Festivalen parerte med å svare at «vi booker ikke for hr. og fru Danmark, og dessuten finnes det kun én Prince, og ham kan vi jo ikke booke hvert år».

- Det er alltid viktigere for oss at det er en gjennomgående kvalitet og interessant musikk hele veien nedover plakaten, enn at vi har tre meget brede og populære navn øverst, sa festivalens musikksjef, Rikke Øxner videre.

Men når en av årets største bookinger er selveste folkeligheten sjøl – «The Boss», Bruce Springsteen, må det kanskje hevdes at festivalen ikke går av veien for å fri til massene?

Festivalsjefen hevder imidlertid overfor avisa at ingenting har endret seg.

- Det er riktig. Det er faktisk ikke noe som har endret seg. Vi har alltid noe for alle generasjoner, men hovedfokuset vårt er å treffe et mentalt ungt publikum.

At Springsteen kommer til Roskilde blei imidlertid kjent før festivalen hadde tenkt det. Folkene rundt artisten overholdt ikke avtalen de hadde med festivalen da de i forrige uke annonserte på Sprinsteens hjemmeside at Roskilde stod på programmet.

Tags: , , , , ,

Del "Roskilde ombestemmer seg?"
 

9 kommentarer på “Roskilde ombestemmer seg?”

 1. Anonym sier:

  Bruce Springsteen er da ikke bekreftet til Roskilde?

 2. Anonym sier:

  Bruce Springsteen er da ikke bekreftet til Roskilde?

 3. Else Solheim sier:

  ..og Springsteen er ikke folkelig? «alle» elsker han jo!

 4. Anonym sier:

  Det er jo X hundre konserter som går av stabelen på Roskilde, så det er svært uproblematisk at 5 av dem er «folkelige», «kommers» eller for det mer voksne publikum.

  Det går an å si: Ja takk, begge deler!

 5. [...] som er klare for to konserter i Norge neste sommer, skal også spille på Roskilde i 2012. Men bandet har nå bestemt seg for å gi fansen i hjemlandet til trommis Lars Ulrich en [...]

 6. [...] Arrangøren skryter av at «svært få av disse vil finne sted på festivaler», men det er allerede bekrefta at Björk spiller på neste års Roskildefestival. [...]

 7. [...] Metallica kommer til Valle Hovin 23. mai neste år for å spille jubileumsplata Black album i sin helhet. En turné som også svinger innom Danmark, der de blant annet spiller en egen fengselskonsert, og kanskje på Roskilde? [...]

Legg igjen en kommentar