Biffy Clyro, Hovefestialen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Biffy Clyro, Hovefestialen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Biffy Clyro - Hovescenen, Hovefestivalen 2010

Biffsnadder

Henda i været for Skottlands svar på Foo Fighters.

Skrevet av:
Publisert 22:52 30 juni, 2010

I det sola forsvinner bak Hovescenen entrer et årvåkent Biffy Clyro arenaen med en oransjekledt Simon Neil i spissen. De starter knallhardt med «That Golden Rule» -brødrene Johnston og Simon passende nok i bar overkropp, Janove Ottesen-lookalike’en (studio – og session-gitarist for bandet) hadde tydeligvis ikke fått beskjed, og havnet i utkanten – lettere bortkommen i blazeren sin.

Det skotske bandet som slapp sitt femte album sent i 2009, spilte for et svett John Dee i februar i år. I kveld begeistrer de tusenvis på Hovescenen. Med mellom 5000 og 10.000 blant publikum, vil jeg påstå at dette er et solid skritt inn i populariteten for bandet.

Bandet som er kjent for sine energiske live-opptredener skuffer ikke i kveld. De spiller smittende og entusiastisk stadionrock, selv om det skorter litt på energien på de første fire låtene i konserten. Kanskje det ville gagnet bandet å åpne med mer kjente låter? For det er først når P3-låten «Bubbles» runger over slettene at tilhørerne strømmer framover med hendene i været – akkompagnert av såpebobler som flyter over en knallblå kveldshimmel. Bandet viser seg fra sin beste stadionrock-side, og det er på dette punktet showet virkelig starter.

Med kveldens første ballade «God & Satan» kan man skimte antydninger til allsang, tett etterfulgt av maktdemonstrasjonen »Mountains» som skaper et forventet leven foran scenen. Det synges av full hals, og tusenvis av hender strekkes mot himmelen. Med tanke på skottenes fantastiske låtrepertoar er dette særdeles forståelig.

Stor rock skal være gøy. Det har skottene skjønt. I kveld var Hove vitne til Biffy Clyros norske gjennombrudd.

Ellen Ramstad

Tags: , , , , , ,

Del "Biffsnadder"
 

12 kommentarer på “Biffsnadder”

 1. Sven sier:

  Skottlands svar på Foo Fighters? Hva i all verden har dere fått i dere? Tenker vi sier Skottlands svar på Fall Out Boy, da er vi nærmere sannheten.

  PS, ikke oversett saken deres og vis den til Dave, da blir han sint og sinna-Dave er ikke bra

 2. Elisabeth sier:

  Tror nok Dave har et ganske greit forhold til Biffy Clyro i og med at Biffy har varmet opp for Queens of the Stone Age på en rekke konserter i 07/08 og Josh Homme (som kjent er bestis med Dave og spiller sammen i Them Crooked Vultures) har jobbet med dem på deres siste album. Så dem selv i Oslo Spektrum da de varmet opp for QOTSA. Var rimelig fornøyd med dem og jeg må si at de minnet meg litt om Foo Fighters ja.. :)

 3. [...] “Stor rock skal være gøy. Det har skottene skjønt.” [...]

 4. Kjetil sier:

  Uansett hva journalister mener de er svar på så er det som er så bra med Biffy Clyro at de står for noe eget. De er gjennkjennbare både på stemme og på trøkk i spillet sitt. Simon Neil er en ekspert i å få til røffe melodier med mange forskjellige måter å stemme gitaren(e) på. Kompet er kompakt og kraftfullt.

  Oppdaget Biffy Clyro som oppvarmere til QOTSA i Oslo for tre år siden. Allerede da hadde de en magisk sceneopptreden. Etter det har jeg fulgt dem. Fikk dessverre ikke med meg denne konserten på Hove, men vet at de leverte som de alltid gjør.

  Og at det var det norske gjennombruddet var ikke en dag for tidlig;-)

 5. Thea sier:

  Bra anmeldelse! Men du, hva mener du med «Janove Ottosen-lookalike’en (studio – og session-gitarist for bandet)»? Og forøvrig heter han Ottesen, ikke Ottosen. Hvis det er vokalisten i Kaizers du mener, da.

 6. Ellen Ramstad sier:

  @Thea: Takk! Ang lookalike’en: Studiogitaristen var rett og slett veldig lik Janove Ottesen – ihvertfall fra der jeg sto. Og takk for tips om feilskriving. Rett og slett litt slurv fra meg.

 7. Håkon sier:

  Å sammenligne Biffy Clyro med Foo Fighters er en grov fornærmelse! Foo Fighters produserer fengende låter med ikke altfor standard akkordsammensetninger og altfor fete gitarriff. Biffy Clyro reproduserer standard akkordsammensetninger uten fete gitarriff, dog med en viss teft for melodi.

 8. [...] balladen blir neste singel ut fra Biffy Clyro, som Lydverket anmeldte til en femmer for sin opptreden på Hove i [...]

 9. [...] andre gjestene venter de med økt hjerterytme på at bandet skal sette i gang i NRKs lokaler. Før fjorårets Hovefestival hadde Lisbeth aldri hørt om Biffy Clyro, men da hun hørte gjennom artistene som skulle opptre, [...]

 10. [...] Det var først etter deres siste album, Only Revolutions fra 2009, Biffy Clyro for alvor fikk oppmerksomhet i Norge. Til gjengjeld fikk de det da til gangs – mye takket være singelen “The Captain”. Sommeren 2010 leverte de en av Hoves beste konserter. [...]

Legg igjen en kommentar