Best etter en drink

Best etter en drink

- Musikken vår er nok bedre i mørket etter en drink eller to, sier The National etter konserten på Operaen i Bjørvika.

Skrevet av:
Publisert 15:41 12 august, 2010

Onsdag formiddag spilte indierockerne i The National formiddagskonsert på Operaen i Bjørvika.  Lydverket møtte en sliten Matt Berninger og en hakket mer opplagt Aaron Dessner rett etter konserten, og bandet kunne fortelle at de var glade for å være tilbake i Norge.

- Søsteren min er gift med en nordmann, så jeg liker Norge veldig godt, og har blant annet vært i Tønsberg flere ganger, forteller Aaron, som også har tvillingbroren Bryce i bandet.

- Dessuten er Operaen her kjempefin! Jeg har tatt masse fine bilder av alle de fine detaljene og vinklene i huset og ikke minst taket man kan gå på.

Å spille i en mørk klubb er lett

Bandet er ikke bare imponert over arkitekturen, men også over lyden i salen de spilte i noen timer tidligere.

Med sin melankolske og melodiøse rock og ikke minst vokalist Matt Berningers dype røst, fant bandet for noen år siden ut at de kledte store fløyelskledte saler godt, og har tidligere spilt i blant annet The Brooklyn Academy of Music Opera House.  Men slike konserter er en utfordring rent musikalsk, og det å spille på dagtid er en ny opplevelse.

- Det var kult å spille i en slik setting, men vi har aldri spilt for et så rolig og dannet publikum midt på lyse dagen før. Jeg  ble helt satt ut av den beherskede stemningen og prøvde å motivere folk til å reise seg i starten, slik de gjerne gjør på klubbkonserten vi spiller. Musikken vår gjør seg nok enda bedre i mørket etter noen drinker.

Vokalist Matt legger til at å gjøre slike type konserter – som de i utgangspunktet ikke er så komfortable med – er bra for bandet.

Å spille på en mørk klubb foran fulle folk er lett kontra det å spille for et sittende, lydhørt publikum som klapper der de skal klappe.

Det var også tydelig å se at bandet koste seg også på konserten. Lydverkets anmelder Trine Aandahl forteller om et opplagt band som slo an spøker mellom låtene, og ikke minst gjennomførte en strålende opptreden. Les Trines anmeldelse av The National i Operaen her.

Her kan du også lese hva Lydverket synes om The Nationals nye plate High Violet.

Vil se Iggy i Operaen

Etter flere konserter med The National i Norge og ikke minst slekt i Tønsberg, har Aaron flere norske favoritter, og fortaller at han ville se Serena Maneesh på Øyafestivalen samme kveld. Bandet har flere andre favoritter på festivalen også, og skulle se både M.I.A. og Iggy & the Stooges.

- Det hadde vært veldig kult om Iggy & the Stooges ble flyttet inn i operaen! Men når jeg tenker meg om hadde han vel kanskje brent ned hele greia, avslutter vokalist Matt og ler.

The National (Foto: NRK/Øyvind Øvergård)

Tags: , ,

Del "Best etter en drink"
 

1 kommentar på “Best etter en drink”

  1. [...] med bandet på turné, med påfølgande live-opptrednar, bowling og møte med fans, og gutane, som spelte i Operaen for nokre månadar sidan, framstår som riktig [...]

Legg igjen en kommentar