Asbjørn sin plan for Øyafestivalen

Vår nye programleder guider deg gjennom Øya!

Skrevet av:
Publisert 10:16 11 august, 2009


Jeg er i gang med ny jobb, samtidig som sommerens festivalcrescendo dundrer ut med Øyafestivalen. Her er mitt utvalg av liveopplevelser den første uken på jobb i Lydverket.
Etter ti år som redaktør i Faro Journalen begynte jeg i går i min nye jobb i Lydverket-redaksjonen. Fram til første TV-sending 30. september skal vi bruke tiden godt til å skru sammen en ny sesong av Lydverket på NRK 1, og jeg gleder meg stort til å være med å sette mitt preg på dette allerede strålende TV-programmet.

Jeg skal etter hvert lage noen lister over konserter, artister, album og sanger som har satt sitt spor i meg, så får dere litt bedre oversikt over hva som rører seg i musikkhyllene mine hjemme. Men først; Øyafestivalen.

Etter en suveren festivalsommer med Norwegian Wood, Hove, Quart og Bygdalarm under beltet, er det på tide å ta det tilbake til Oslo. Øyafestivalen begynner forsiktig i ettermiddag, og resten av uken er det konserter i Middelalderparken og rundt om på klubber i hovedstaden.

Etter en gjennomgang av programmet endte jeg opp med et utvalg fra årets program. I tillegg til disse må man selvsagt få med seg band som Enslaved, Bon Iver, Fjorden Baby! og Satyricon, men i min kalender er det følgende artister som har flest røde streker under seg:


Lars Vaular, Eldorado Kino tirsdag 17.30

D´e glede er et av årets beste norske album, fylt opp med godlåter som ”Kor vil du dra i dag” og radiohitsene ”Solbriller på” og ”Skyld På Lars Vaular”. I tillegg overbeviser bergenseren med sin versjon av Jay-Zs gateslager ”D.O.A.”. Vaular har også landets utvilsomty beste hypeman, Girson ved sin side.

Kylesa, Vika onsdag 16.20
Amerikansk undergrunnsmetal, seigt og knallhardt. Kylesa åpnet ørene mine da de spilte med Skitsystem på Blitz for noen år siden, gleder meg til å se dem jobbe festival. Årets Static Tensions er deres beste album så langt.

Kåre & The Cavemen, Enga onsdag 17.45
Først var de kultband i Oslo og omegn, så leverte de et knippe klassiske norske rockealbum. Jeg håper Kåre & The Cavemen finner fram noen låter fra undervurderte Getting Out Of Nowhere.

Donkeyboy, Vika onsdag 18.00
Man skjønte at Donkeyboy var blitt popstjerner da listerytteren ”Ambitions” dukket opp i dainsbandversjon med Simone fra D’Sound på Allsang på grensen. Nå gjenstår det bare å levere et knall popalbum og overbevise festivalfolket.

The Bronx, Sjøsiden onsdag 18.40
Dette Los Angeles-bandet er i Topp 3 på min liste over band jeg ikke har sett/hørt live tidligere. Kollega Kristin Winsents minnet meg om min egen nachspielpåstand for noen år siden om at The Bronx-vokalist Matt Caughtran er hardcorens svar på Marvin Gaye. Jeg er litt usikker på hva jeg mente med det, men magefølelsen min sier at det høres riktig ut.

Sjekk hvordan det går ned når The Bronx spiller sin beste låt, «History’s Strangler» på festival. Tekstlinjen «There is no warning/I’m not ignoring» fungerer utmerket som et motto for bandets sceneopptreden.

Municipal Waste, Vika onsdag 19.30
Municipal Waste gjorde hele konsertsesongen i fjor sommer for meg, med en gnistrende konsert på Hole In The Sky. Forvent circlepit, skinnvester med sypåmerker og thrash metal som om 1986 aldri tok slutt.

Rise Against, Sjøsiden onsdag 20.15
Melodiøs hardcore fra øverste hylle. Appeal To Reason er et kanonsterkt album med knyttneven-i-været anthems som ”Re-Education Through Labour” og ”Long Forgotten Sons” side som side med powerballaden ”Audience Of One”

Lily Allen, Enga fredag 17.50
Uforfalsket, kommersiell popmusikk er ikke akkurat bærebjelken i Øya-huset. Lily Allen gjør at vi kan tikke av den boksen i løpet av uken.

Doves, Sjøsiden fredag 20.15
The Last Broadcast er mitt favorittalbum med Doves, men også årets Kingdom Of Rust er en variert, bunnsolid og fengende samling engelsk pop.

Nydelig video til tittelsporet fra Kingdom Of Rust:

Noora Noor, Enga lørdag 17.55
Det er snart ti år siden Noora Noor ble spådd å bli hele Norges souldronning, men først i år klarte hun å klore seg fast på øverste del av VG-lista. Stemmen hennes er alene verdt besøket på lørdag.

Årabrot, Vika lørdag 19.45
Mer bråkete og hardtslående norsk band finner du ikke. Strålende liveband er de også, disse Årabrot.

Røyksopp, Enga lørdag 21.45
Med tre suverene album i bagasjen og nok hits til å fylle halvannet Greatest Hits bør Röyksopp bli intet mindre enn magisk når solen senker seg over Middelalderparken på lørdagskvelden.

The Ghost Of A Thousand, Garage lørdag 23.30
Jeg fikk med meg The Ghost Of A Thousand som supportband for Gallows i London i april, og bandet grep sjansen som en gjeng sjømenn på første landlov på årevis. Stramt regissert engelsk punk med bred klangbunn i deilig rock. Sjekk årets oversett album New Hopes, New Demonstrations.

asbjc3b8rnaktuelt

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Asbjørn sin plan for Øyafestivalen"
 

20 kommentarer på “Asbjørn sin plan for Øyafestivalen”

 1. Anonym sier:

  Er det ikke noe på torsdagen du vil se? Jeg synes torsdag er den beste dagen og skal ditt da.

 2. Håvard sier:

  BOB HUND!!!!

  Skal ikke på Øya men har sett bandet flere ganger tidligere! Topp underholdning!

 3. Dr Munk sier:

  Gå ikke glipp av John Olav Nilsen og Gjengen… kanon gatepop..

 4. Asbjørn Slettemark sier:

  Joa, det er mye på både torsdag og andre dager jeg vil se.
  Skal også prøve å få med meg JON&G, men måtte prioritere litt.

  Artistene som er nevnt er de safe valgene mine, regner med å få noen gode overraskelser også.

  Om folk har tips på artister som MÅ sees som jeg ikke har nevnt, så kom med det.

 5. Miss mute sier:

  Bon Iver på onsdagen, helt fantastisk!

 6. RubenLeroy sier:

  Marit Larsen og spesielt Farmers Market må jo sees.
  Farmers Market er et strålende liveband som alle kan få noe ut av.

 7. Kåre G sier:

  I følge rimelig sikre kilder i Londons «old punk»-miljø vil Florence fra Florence & The Machine bli dritkvalm som popstjerne, så kanskje det kan være verdt å få med seg .

 8. Atle L sier:

  Low Frequency in Stereo er jo et must å få med seg ;)
  Fredag, Revolver, 23:45

 9. Snikh sier:

  Arctic Monkeys mann, AM!

 10. Anne sier:

  Crystal Antlers og Mew på onsdag MÅ man få med seg.

 11. Rusty sier:

  Band Of Horses!!!!

 12. Forundret sier:

  Det er en bra men mangelfull liste. Synes jeg så en plakat der Wilco er en av headlinerne. Dersom jeg hadde hatt råd til å tilbringe noen dager på Øyafestivalen, er Wilco ene og alene grunn god nok til å reise dit. Glimrende musikk.

 13. Asbjørn Slettemark sier:

  Hm, ja Wilco bør jeg få med meg. Band Of Horses så jeg på Hove i fjor eller forfjor, og det var helt kult. Arctic Monkeys er også et band jeg gjerne skulle sett live, så det må jeg prøve å rekke over. Så mange band…

 14. Marius Asp sier:

  Wilco er av den typen liveband som bare blir bedre og bedre. Så dem på Kongsberg Jazz i 2007; en strålende konsert. Liveskiva «Kicking Television» er en god pekepinn på hvordan det låter:
  http://open.spotify.com/album/3I8rSXGkzRbfUqhgwvW65E

 15. Einar sier:

  denne lista var jo ikke noe særlig, egentlig.

  løp og se The Little Hands of Asphalt, Kråkesølv, Bon Iver og Mew i stedet.

 16. Tobias sier:

  Kanskje et litt pysete forslag, men jeg anbefaler å se Mew. Det nye albumet deres er meget spennende, og de leverte hvertfall en fantastisk konsert på Roskilde i år (da var de riktignok på hjemmebane, enorm stemning)

 17. Ole J. sier:

  Regner med at du er å finne blant publikum på Riverboat Gamblers i ettermiddag.

 18. ArneAnd sier:

  Torsdagen er litt kjedelig da med en haug dølle band med ufortjent norgeshype, som f.eks. Glasvegas (gud forby) og Wilco (som kun et fåtall har hørt skivene fra men likevel absolutt skal like, selv mener jeg det høres ut som å sitte på en glattcelle). Da tipper jeg dagen og kvelden reddes av afrobeat (fela kuti orkesteret) og new zealand (ladyhawke)!

Legg igjen en kommentar