Publikum på The Big Chill-festivalen i 2010, med M.I.A. på scenen. I år blir det ingen festival. Foto: NTB Scanpix / Leon Neal, AFP Photo.

Publikum på The Big Chill-festivalen i 2010, med M.I.A. på scenen. I år blir det ingen festival. Foto: NTB Scanpix / Leon Neal, AFP Photo.

12 festivaler avlyst

Britiske festivaler sliter i de økonomiske nedgangstidene. Så langt i år er 12 festivaler blitt kansellert.

Skrevet av:
Publisert 12:44 29 mai, 2012

Mens vi i Norge lurer på hvor vi skal gjøre av de ekstra milliardene staten fikk inn i forhold til statsbudsjettet, ser det ganske annerledes ut i store deler av Europa.

Avlysninger: En rekke britiske festivaler har kanselert sine arrangementer for 2012. Illustrasjon: Jørn Gjersøe, NRK.

Avlysninger: En rekke britiske festivaler har kanselert sine arrangementer for 2012. Illustrasjon: Jørn Gjersøe, NRK.

I Storbritannia merker man nå de økonomiske innstramningene på et festivalmarked som sliter med å selge billetter. Det har ført til at 12 festivaler har måttet kaste inn håndkle så langt i år. Bare den siste uka har festivaler som Cloud 9 i Cheshire og Golden Down i Winchester måttet fortelle at det ikke blir noe av de planlagte arrangementene der artister som Benjamin Francis Leftwich, All The Young, Four Tet og Roots Manuva skulle spille.

- Festivalklimaet har i år vært så vanskelig at små, uavhengige festivaler har fått større problemer enn de har klart å håndtere. Vi kan ikke fortsette når det er en mulighet for at publikums opplevelser blir dårligere, men vi sier adjø med visshet om at fjoråret var fantastisk, sier Cloud 9 i en offisiell uttalelse på sin hjemmeside.

Tidligere denne måneden blei Rough Beats-festivalen i Yorkshire også avlyst og er dermed i samme båt som en rekke andre arrangementer, med Sonisphere som den kanskje største. I tillegg har også den irske festivalen Titanic Lockdown, etter tre års forberedelser, måttet si takk for seg. Festivalen skulle gå av stabelen 1. og 2. juni, med band som New Order og Happy Mondays på scenen.

Det er også kjent at flere andre festivaler sliter med billettsalget. En av de store arrangørene – Vince Power og selskapet Music Festivals, som arrangerer festivaler både i Storbritannia og Spania, har bekrefta at salget til årets Hop Farm selger dårligere enn til fjorårets festival.

- Vi fortsetter å tro på at levende musikk vil fortsette å gi sterk vekst og nye inntekter for gruppa [Music Festivals red.anm.], til tross for de kortsiktige utfordringene i dagens marked, sier Vince Power til Financial Times.

Arrangøren forteller også at billettsalget til Benicàssim-festivalen i Spania, som skal arrangeres fra 12. til 15. juli, også går dårligere enn fjorårets happening.

- Festivalmarkedet har generelt blitt påvirka av det stadig vedvarende depressive økonomiske klimaet og tilgjengeligheten av sterkt inntektsgenererende artister, sier arrangøren videre, ifølge Music Week.

De avlyste festivalene i Storbritannia:

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "12 festivaler avlyst"
 

3 kommentarer på “12 festivaler avlyst”

  1. [...] 12 festivaler avlyst som følge av økonomisk nedgangstid Les: Les hva fem musikkprofiler gleder seg mest til i sommer! Sjekk ut: Lydverkets store [...]

  2. [...] finanskrisa gjort seg gjeldende, også for britiske festivalarrangører. Så langt i år er over 12 festivaler blitt avlyst, blant annet på grunn av sviktende [...]

  3. [...] Jørn GjersøeDen britiske festivaldøden fortsetter. Det siste året har flere britiske festivaler måttet legge inn årene på grunn av for dårlig billettsalg. Nå må også Isle of Man-festivalen gi opp sitt [...]

Legg igjen en kommentar