Vi er alle afrikanere

Hvem er jeg, og hvor stammer jeg fra? National Geographic har startet et omfattende prosjekt for å prøve å besvare i alle fall det siste spørsmålet. The Genographic Project baserer seg på frivillige deltakere fra hele verden for å spore våre forfedre og vandringsmønstre tilbake til den opprinnelige stamfaren i Afrika. Denne stamfaren skal ha levd for bare 60.000 år siden, og er det genetiske opphavet til både deg og meg.

På sendingen den 10.11 kan du se vår reporter Sverre Krüger finne sine røtter gjennom dette prosjektet. Du kan også delta, men vær klar over at det koster i underkant av 100 dollar…

Hvor mye av vår identitet ligger i genene? Kan de fortelle mer enn bare våre røtter? Dette blir også forsøkt besvart i innslaget.

Som alltid foregår ikke slike prosjekter uten kontroverser.

Avsender: Eivind Grimsby Haarr

Dette innlegget ble publisert i epost. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Vi er alle afrikanere

  1. Hei Eivind!

    Sitter i skrivende stund i Arusha, ikke så langt unna Oladuvai Gorge. Der ble det funnet rester av hominider som er enda eldre enn 60000 år, som skal være da utvandringen begynte.

    Det ville vært flott om BÅDE du og Sverre kunne fått sjekket deres genetiske opphav. Det er av personlig interesse for meg å få kjennskap til spesielt ditt opphav…

    Jeg har nå vandret tilbake til våre forfedres kontinent – mulighetenes kontinent – og har det som plommen i egget!

    Vennlig hilsen
    Lars Kåre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *