Hysteri?

På torsdag 27.10 kan du se intervju med professor Lars R. Haaheim ved Influensasenteret ved Universitet i Bergen. Den som gjetter hva intervjuet skal dreie seg om får ingen premie. Det er selvsagt fugleinfluensaen.

Det er mange spørsmål knyttet til fugleinfluensaen, og bildet ved siden av viser faktiske influensavirus som tilfeldigvis ligger i en ganske beskrivende formasjon.

Bildet er tatt av kolleger av Haaheim ved WHO Collaborating Centre for Reference and Research on Influenza i Melbourne, Australia.

Haaheim kunne fortelle at det scenarioet som har blitt fortalt om i Schrödingers katt og i flere andre medier, om at et menneske samtidig skal bli smittet av et vanlig virus og et fugleinfluensavirus, som parer seg og lager den fryktede virusvarianten, er svært usannsynlig.

Han mener at viruset som smitter mellom mennesker, og som potensielt kan forårsake en pandemi, høyst sannsynligvis vil dukke opp fra et fugleinfluensavirus som muterer på egen hånd, uten hjelp av noe mellomledd som gris eller menneske. Man mener nå at det var dette som skjedde med Spanskesyken.

Når dette evnt kan skje, eller om det i det hele tatt vil skje, er umulig å si. I mellomtiden får vi holde oss orientert, og slå oss til ro med at bla Haaheim mener frykten er overdrevet.

Det er vel også litt fascinerende at verden nå har fått et nytt ord i sitt daglige vokabular.

Avsender: Eivind Grimsby Haarr

Dette innlegget ble publisert i epost. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *