Vinyl fra det hinsidige

Vinyl fra det hinsidige

Nå har du et musikalsk alternativ til den tradisjonelle begravelsen eller kremasjonen.

Skrevet av:
Publisert 10:58 26 juni, 2012

Elsker du musikk og vinylplater så høyt at du ønsker å ta det med deg inn i «livet» etter døden, eller kanskje du bare har en veldig morbid form for humor? Da kan du få utløp for dette på en helt ny måte.

Tjenesten til And Vinyly inneholder også tilbud om å få laget portretter av den som er død og ha disse på coveret av plata. Foto: Skjermdump.

Tjenesten til And Vinyly inneholder også tilbud om å få laget portretter av den som er død og ha disse på coveret av plata. Foto: Skjermdump.

Nå har du nemlig muligheten til å få vist din kjærlighet til musikk eller vinylplater og gi det et svært konkret uttrykk. Firmaet And Vinyly tilbyr nemlig musikkelskere å bake asken deres inn i vinylplater som kan gis til deres kjære etter døden.

Les også:

Du kan sjøl velge hva man kan høre om man spiller av plata; en egen beskjed lest inn på forhånd eller kanskje favorittlåtene fra livet som har passert?

Firmaet blei starta av Jason Leach som fikk ideen da han så et tv-program om noen i USA som la asken inn i fyrverkeri. Leach hadde sjøl begynt å tenke på at han ikke skulle leve evig og at moren begynte å jobbe i et begravelsesbyrå gjorde det heller ikke vanskeligere å få i gang virksomheten.

- Dette er kanskje hakket mer interessant enn å havne i en urne på peishylla, sier han ifølge Wired.

I tillegg har Jason hatt ubehagelige opplevelser i forbindelse med spredning av aske. Blant annet var han med på en båttur der de skulle spre asken etter hans onkel. Det endte opp med at asken ble kastet ut på feil side av båten, slik at passasjerene fikk alt sammen over seg. I tillegg skal akkurat det samme ha skjedd da han skulle si adjø til sin egen far.

Tjenesten innebærer også muligheten for et spesialdesignet cover og man kan til og med få noen til å lage en egen låt som handler om den avdøde. Jason Leach forteller sjøl hva han ønsker å ha på sin egen vinyl når han dør:

- Jeg ville definitivt hatt lyden av min egen stemme i tillegg til «lydbilder» fra steder som er viktig for meg og jeg ville også hatt noe av min egen musikk. Dette er noe jeg stadig jobber med, sier han.

Tags: , ,

Del "Vinyl fra det hinsidige"
 

3 kommentarer på “Vinyl fra det hinsidige”

  1. bo71 sier:

    Dette er d råeste jeg har hørt om. Dette er svææært aktuelt!!!

  2. Anonym sier:

    Da vil jeg ha Metallica med Stone dead forever

Legg igjen en kommentar