Jack White og Third Man Records har igjen funnet opp et nytt plateformat. En vinylplate som må spilles av på 3RPM. Foto: Third Man Records / Skjerdump fra video.

Jack White og Third Man Records har igjen funnet opp et nytt plateformat. En vinylplate som må spilles av på 3RPM. Foto: Third Man Records / Skjerdump fra video.

Third Man går 3RPM

Jack White og Third Man Records har funnet opp et albumkonsept som er tilnærma umulig å spille av riktig.

Skrevet av:
Publisert 10:18 30 mars, 2012

For tre år siden starta Jack White, kjent fra The White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather og som soloartist, opp plateselskapet Third Man Records.

Det vil være en ekstrem presisjon om man skulle klare å spille av den nye Third Man Records-plata på riktig hastighet ved å holde igjen en vanlig platespiller med fingeren. Foto: Skjermdump.

Det vil være en ekstrem prestasjon om man skulle klare å spille av den nye Third Man Records-plata på riktig hastighet ved, å holde igjen en vanlig platespiller med fingeren. Foto: Skjermdump.

I disse dager feirer de sine tre første år som plateselskap med å gi ut alle låtene i selskapets «Blue Series» på ei plate. Vi har tidligere skrevet om at Jack White er en innovativ type som er glad i å finne opp nye ting. Og nå har han og selskapet hans slått til igjen.

Les også:

Den nye utgivelsen – The First Three Years of Blue Series Singles on One LP at 3 RPM (Revolutions per minute), er nemlig – slik Third Man Records også forsøker å forklare – «en studie i selvmotsigelser. Plata er laga for den laveste hastighet noensinne. Likevel spiller den musikken raskere en noen du noen gang har hørt».

Setter du på den nye, blå vinylen og spiller den på vanlig albumhastighet – 33 1⁄3 RPM, får du musikken i en ekstrem hastighet. Denne plata skal nemlig spilles på bare 3RPM. Vanlige platespillere er imidlertid ikke laga for å spille av vinylen i denne hastigheten. Det vil dermed kreve en enorm presisjon og ikke minst tålmodighet, om man skal klare å spille av plata – med en finger som forsøker å holde igjen hastigheten – for å få hørt musikken i sin rette hastighet (slik noen forsøker i denne og denne videoen).

Musikken på utgivelsen er altså henta fra selskapets «Blå serie» der de tidligere har gitt ut artister som Tom Jones, Insane Clown Posse og svenske Dungen og First Aid Kit.

Tags: , , ,

Del "Third Man går 3RPM"
 

20 kommentarer på “Third Man går 3RPM”

 1. steinmb sier:

  Så om en 33rpm har plass til 60min musikk så har denne ca 10t?

 2. Anonym sier:

  Spill inn på PC, senk hastigheten i Audacity. Enkelt og greit.

 3. Anonym sier:

  Slike konsepter fortjener i aller høyeste grad å bli ikke hørt. En lytterskare som består av mennesker fra hele verden som alle ikke har avspiller må være et skikkelig kick av en opplevelse for gutta boys til White Jack.

 4. Anonym sier:

  Typisk tullball fra ekshibisjonistiske musikkunstnere.

  Dette har absolutt ingenting for seg. Det er ikke snakk om utvikling for å få bedre lydbilde, få frem nyanser som ellers ikke ville vært mulig å reprodusere eller anderledes dynamikk osv. Det er kun for å prøve å få oppmerksomhet, og det klarer de tydelig vis.

 5. går jo ut over lydkvaliteten også, alt må komprimeres for å få fysisk plass på skiva. Platespillere med for tykk nål vil ha problemer med å spille av.

 6. Demos Demoso sier:

  På siden av denne saken, men den eneste HOVEDsaken:

  Det er verdt å minne på at Norge på alvor er i ferd med å bli muslimsk, med hele den trusselkulturen som den dominerende, og den norske feighets- kortsiktighets- og selvhatskulturen som den komisk tapende. I 2025 er Oslo muslimsk, i 2050 er Norge det. Og da er det irreversibelt. Ennå er det reversibelt, men bare med konkrete tiltak. 

 7. Anonym sier:

  En slik utgivelse er vel egentlig bare latterlig, men oppmerksomhet får de, og det er vel hele hensikten.

 8. Frank S. sier:

  Er det ikke ofte en fordel å bli fort ferdig med en Jack White låt?

 9. Anonym sier:

  Er dette noe annet enn de gamle 33-LPene?

 10. Anonym sier:

  Er dette noe annet enn de gamle 33-LPene?

 11. Øystein Guneriussen sier:

  OMG humorsjekk alle hatere! Har dere SETT de videoene der folk prøver å spille av låtene eller? Klart dette bare er tull, men tull verdt sin vekt i gull!

 12. Da blir det nok en tur til platesjappa. God påske

Legg igjen en kommentar