Det var et rimelig populært innslag da Jack White nylig spilte solokonsert på SXSW-festivalen i Austin. Foto: Scanpix / Jay Janner, AP Photo.

Det var et rimelig populært innslag da Jack White nylig spilte solokonsert på SXSW-festivalen i Austin. Foto: Scanpix / Jay Janner, AP Photo.

- Aldri mer (… kanskje?)

Jack White forsøker å legge ryktene om en gjenforening av The White Stripes døde, en gang for alle.

Skrevet av:
Publisert 11:15 23 mars, 2012
Meg og Jack White i The White Stripes sammen i 2004. Foto: Scanpix / Diane Bondareff, AP Photo.

Meg og Jack White i The White Stripes sammen i 2004. Foto: Scanpix / Diane Bondareff, AP Photo.

De siste årene har det gått en rekke rykter om at The White Stripes skulle gjøre comeback. Jack White – mannen som er en ekspert på å sjonglere mange musikalske baller på en gang, forsøker nå å legge den ballen død. Men uten at han klarer det helt.

Les også:

I et nytt intervju med NME sier han nemlig at det ikke kommer på tale å gjenforene White Stripes, bandet han slo igjennom med sammen med Meg White. Dersom det skulle skje ville det være under «triste omstendigheter».

På spørsmål om det fines noen sjanse for å gjenforene The White Stripes, svarer han:

- Jeg ville trolig si at det absolutt ikke finnes noen sjanse for det. Absolutt ingen sjanse. Jeg kan ikke se noen grunn til at det noen gang skulle skje, sier han til magasinet.

Jack White på scenen nylig under SXSW-festivalen i Austin. Foto: Scanpix / Jay Janner, AP Photo.

Jack White på scenen nylig under SXSW-festivalen i Austin. Foto: Scanpix / Jay Janner, AP Photo.

- Jeg er ikke en sånn type som for eksempel legger opp som basketspiller og gjør comeback året etter. Jeg mener; dersom du har gått gjennom alt bryet det er med å fortelle folk at vi har gitt oss … du skjønner vel at vi mente det?

Men selv om Jack White virker rimelig sikker i sin sak, tar han noen forbehold.

- Dersom vi blei tvunget til å skifte mening om dette, kan jeg bare se én grunn til det. Det måtte være at vi hadde gått konkurs og virkelig trengte pengene. Noe som ville vært virkelig trist. Da ville jeg trolig kommet med en unnskyldning samtidig som vi annonserte turnédatoene.

At Jack White, med sin stilling både som artist og produsent, skulle gå konkurs er det imidlertid svært liten sjanse for.

I neste måned slipper han solodebuten Blunderbuss og forklarer overfor NME at han syntes han måtte avslutte The White Stripes skikkelig, før han begynte å spille under sitt eget navn.

- Jeg ville at Meg skulle bestemme seg og at vi offisielt skulle sette en strek for prosjektet. Akkurat da hadde jeg ingen konkrete planer, men jeg sa at jeg kom til å spille inn musikk under mitt eget navn, og at jeg ikke ønska at det skulle være noen forvirring for folk som ikke skjønte forskjell på Jack White og The White Stripes, forklarer Jack White.

Se Jack White spille «Sixteen Saltines» live på NBC:

Tags: , , ,

Del "- Aldri mer (… kanskje?)"
 

4 kommentarer på “- Aldri mer (… kanskje?)”

  1. The White Stripes er noe av det beste som har skjedd med rock forrige ti år, veldig trist at de ikke gjenforenes 

  2. The White Stripes er noe av det beste som har skjedd med rock forrige ti år, veldig trist at de ikke gjenforenes 

  3. Øystein H sier:

    «De siste årene har det gått en rekke rykter om at The White Stripes skulle gjøre comeback.»
    Det er strengt tatt kun ett år siden bandet ble oppløst. :)

  4. [...] – Aldri mer (… kanskje?) [...]

Legg igjen en kommentar