Achtung Baby fyller 20 i år. Foto: Coverfaksimile

Achtung Baby fyller 20 i år. Foto: Coverfaksimile

Vinn ekstravagant U2-boks

En rykende fersk deluxe-versjon av U2s 1991-mesterverk Achtung Baby – med 6 CDer, 4 DVDer, 92-siders bok og 16 kunsttrykk – kan bli din.

Skrevet av:
Publisert 16:20 9 november, 2011

Det er 20 år siden siden tidenes største irske rockeband dro til Berlin for å finne seg selv opp på ny. U2 forkastet hvite flagg, inderlighet og flammende appeller til fordel for en til da uhørt lefling med ironi, humor, dekadanse og postmodernitet – med den mørke og elektronisk orienterte albumbautaen Achtung Baby som resultat. Da Lydverkets storredaksjon kåret de beste platene fra superåret 1991 tidligere i høst, havnet den på en sterk 10. plass.

I anledning 20-årsjubileet siden utgivelsen har bandet nå gitt ut Achtung Baby i nye og påkostede versjoner. Lydverket har fått kloa i en av Super Deluxe-boksene, som ved siden av Achtung Baby og oppfølgeren Zooropa består av rariteter, b-sider, remikser, musikkvideoer, konsertopptak, dokumentaren From the Sky Down (se trailer nederst i saken), en tjukk bok og kunsttrykk fra perioden. Med seks CDer og fire DVDer bør denne boksen, som nylig ble belønnet med 9,5 av 10 poeng hos nettstedet Pitchfork, kunne vare gjennom hele høsten.

Slik ser den ut:

Er du hypp på eie denne musikalske skattekisten?

Send en mail til lydverketkonkurranse@nrk.no, med «U2″ i emnefeltet og navn/adresse vedlagt, samt en fengende forklaring på hvorfor vi skal sende denne mursteinen (tro oss, den veier mye) i din retning. En utvalgt vinner får Super Deluxe-versjonen, mens trøstepremier deles ut i form av digipack-versjoner med b-sider og rariteter. Vinnere trekkes og kontaktes onsdag 16. november.

Trailer til dokumentaren From The Sky Down:

«Even Better Than The Real Thing» (Paul Oakenfold Remix):

Tags: , , , , , , , ,

Del "Vinn ekstravagant U2-boks"

Legg igjen en kommentar