Vinn billetter til T.O.K

I morgen besøker dancehallsensasjonen T.O.K Oslo og vi har selvsagt billetter å dele ut! Et par år tilbake stemplet New York Times T.O.K som  “the world’s greatest dancehall-reggae boy band”.  T.O.K. har vært Jamaica’s ledende dancehallgruppe i over et tiår siden de først ble lagt merke til tidlig på nittitallet. Siden den gang har T.O.K  gitt ut de to albumene My Crew, […]

Skrevet av:
Publisert 12:36 3 mars, 2010
Foto: Atlantic Records

Foto: Atlantic Records

I morgen besøker dancehallsensasjonen T.O.K Oslo og vi har selvsagt billetter å dele ut!

Et par år tilbake stemplet New York Times T.O.K som  “the world’s greatest dancehall-reggae boy band”.  T.O.K. har vært Jamaica’s ledende dancehallgruppe i over et tiår siden de først ble lagt merke til tidlig på nittitallet. Siden den gang har T.O.K  gitt ut de to albumene My Crew, My Dawgs og Unknown Language og  toppet Jamaicas reggaeliste med  «Chi Chi Man» (som handlet om å ta livet av homofile og derfor ble kontroversiell, for å si det pent, ), «Footprints» og »Guardian Angel».  Det nye albumet Our World er visstnok rett rundt hjørnet og vi tipper det kommer til å bli hett på Blå på torsdag.

Som om ikke det var nok stiller Nico D som oppvarming for T.O.K.  Norske Nico D toppet tidligere i år den nasjonale reggae-singellisten på Jamaica med låta “Ruff Times”. Låta som er gjort sammen med en av Jamaicas  største stjerner Jah Mason. I høst hadde vi Nico D på besøk i NRK Lydverket, og den gang fortalte han historien om hvordan han kom i kontakt med Jah Mason da Mason var på besøk i Oslo, og hvordan låta ble til.  Samtidig fortalte han at han stadig ble gjenkjent på gata og merket at han stadig fikk en høyere stjerne på øya.

Dette blir altså en riktig fin kveld og vi har billetter å dele ut. Dersom du sender navnet ditt til andreas.overland@nrk.no og merker mailen med T.O.K er du med i trekningen av billetter til konserten. Lykke til!

Her kan du høre noen T.O.K-bangere:

Tags: , , , , ,

Del "Vinn billetter til T.O.K"
 

4 kommentarer på “Vinn billetter til T.O.K”

 1. Tykje sier:

  Jævlig bra å linke tel en låt som på oppfordra tel å brenne homofile.
  Hør du ka de toasta om eller synes du «det va jo en catchy rytme»?
  Gje mæ en fakel så ska æ fan mæ brenne en blogger:-(

 2. Tykje:
  Svært mye musikk har kontroversielt tekstmessig innhold, det være seg rusforherligelse, anti-religiøs agitering, sterkt hatefullt innhold og liknende. Dersom hver og en av oss i Lydverket til en hver tid skulle velge å ikke referere til musikk som ikke nødvendigvis reflekterer vårt eget verdisett eller vårt eget politiske standpunkt ville vi endt som en forkrøplet musikknettside. Det vi driver med er nemlig formidling av musikk, ikke politisk eller verdimessig sensur, verken den ene eller andre veien. Derfor kommer Lydverkets nettside til å omtale alt fra T.O.K til Gaahl, fra Burzum til Bjørn Eidsvåg.
  For øvrig skriver jeg klart og tydelig i teksten som ledsager videoen (hvis du leste den) at låta skapte kontroverser grunnet sitt homofiendtlige innhold.

  Andreas

 3. Marius Asp sier:

  «My Crew, My DAWGS», Andreas. En vaskeekte classic, tross lyriske elementer som kan være vanskelige å svelge.

  Nå er engang hele den jamaicanske kulturen særdeles lite homovennlig (homofil praksis er som kjent straffbart på øya), uten at dét i seg selv gir disse holdningene legitimitet. Spørsmålet er bare om det hjelper å grave hodet ned i snøen hver gang man støter på kunst som utfordrer eller kolliderer med verdisynet vi smykker oss med. Da har jeg i så fall en god bunke plater å kaste på første og nærmeste bål.

 4. Tykje sier:

  Æ synes det e flott at lydverkets nettside omtaler alt uannsett verdisett eller politiske standpunkt. Synes det er bra at dere skriver mere og mere om Reggae og dancehall. T.O.K er boyband Dancehall så det holder men de har da nok av andre låter på youtube som du kan linke til enn den låta som du allerede har skrevet om som en kontroversiell låt. Folk finner den sjæl om de er innteresert. Det er fortid den låta. nå er det 2010 og ingen av de låtene du linker til er fra fjorårets skive.
  Så ved å stadig dra frem det verste av en artists pubertale fomling så skader du dancehall mere. Tar med mæ ei dommerfløyta å drar på den giggen æ. med lightern klar.

Legg igjen en kommentar