Skjermdump fra The Gaslight Anthems musikkvideo til

Skjermdump fra The Gaslight Anthems musikkvideo til "Handwritten".

Videorama!

Den første kjærligheten, barndommen og nostalgifølelsen hylles til det fulle i ferske musikkvideoer fra artister som The Killers, Lana Del Rey, Eye Emma Jedi og The Gaslight Anthem.

Skrevet av:
Publisert 15:49 27 juli, 2012

The Killers – «Runaway»

«Runaway» er første singel fra Brandon Flowers og resten av Las Vegas-bandets fjerde, Battle Born, som er ment å slippes den 18. september. Låta – og videoen også, for så vidt – oser av ganske ordinær rockestorhet. Det er ikke uten grunn at det er noe U2-aktig over det hele når Flowers skriker fra seg «I’m not gonna let you run away» mens hele bandet står på et rødt, lysende kors.

Bat For Lashes – «Laura»

Natasha Khan, alias Bat For Lashes, har også et nytt album klart til å slippes i løpet av den store platehøsten. The Haunted Man, hvis mye omtalte albumcover du ser her, kommer i oktober, og første singel er den store og vakre balladen «Laura», som handler om en plaget superstjerne. Videoen, iscenesatt i et forlatt teater, er på sin side minst like full av klasse som låta.

Magic Trick – «Invisible At Midnight»

Puslete trommemaskiner, sure fløyter og generelt ganske lavkvalitets vokalopptak; det er lite som står på gladindie-faktorene ved San Fransisco-kvartetten Magic Trick, som tidligere i år slapp albumet Ruler of the Night. Med tegninger av skyer, gullfisker og stjerner vil den ekstremt barnevennlige videoen til albumkuttet «Invisible At Midnight» fort gjøre dagen bedre.

Lana Del Rey – «Summertime Sadness»

Instagram-popens førstedame Lana Del Rey fortsetter å gjøre det hun kan best hva gjelder musikkvideoer. Hun vil nemlig ikke gi slipp på å hemningsløst forherlige tidsperioder man selv aldri har fått oppleve. Ikke at det ikke ser vakkert ut.

The Gaslight Anthem – «Handwritten»

En annen gjeng som skulle ønske de var født førti år tidligere er det albumaktuelle New Jersey-bandet The Gaslight Anthem. Det er lett å få klump i halsen når både den første kjærligheten og vinylformatet romantiseres ved – særlig når alt er satt til en amerikansk småby.

Pet Shop Boys – «Winner»

Jovisst. Pet Shop Boys finnes fortsatt. Slipper skive snart gjør de også. Første smakebit derfra er «Winner», vakkert filmsatt til noe så spesielt som et kvinneligkvinneligrulleskøytelag, hvor en transeksuell mannn deltar.

Eye Emma Jedi – «Sin»

Ukas norske alibi kommer fra Eye Emma Jedi. Her treffer vi et tilsynelatende eldre kjærestepar (les: rynker og grå hårvekst) som regelrett nekter å vokse opp. Joint-, scooter- og molotov cocktail-alarm.

Hot Chip – «How Do You Do?»

Hvis du fortsatt skulle lure på det: Ja, det nye Hot Chip-albumet er skikkelig bra. Men det betyr ikke at det nørdete elektropopbandet unngår å være corny. Det er dermed bare å kose seg med videoen til «How Do You Do?» hvis du er stor fan av realt dårlige bluescreen-bilder. Låta er det forøvrig heller ingenting å utsette på.

Andrew Bird – «Give It Away»

Glem den typiske bursdagsklovnen, og bring heller inn piñjata-mannen til den neste barnebursdagen. Skal vi tro Andre Birds video til sommervarme «Give It Away» kommer kidza til å elske ham bunnløst.

Black Lips – «Noc-A-Homa»

Vår mann på powerpop og all annen slibrig og skranglete gitarbasert pop, Jørgen Hegstad, er en av dem som virkelig setter stor pris på den uimotståelige dumheten til rednecksene i Black Lips. Her har du enda en grunn til å lære deg å elske Atlanta-bandet: en low-budget musikkvideo hvor de kaster mat på en hjemløs indianerhøvding.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AuAY6rErYJ4

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

1 kommentar på “Videorama!”

  1. Anonym sier:

    Videoen til Gaslight Anthem er ren skjær kunst. Herlig låt også.

Legg igjen en kommentar