Screenshot fra In This Moment-videoen

Screenshot fra In This Moment-videoen "Blood".

Videorama!

Blodig sport, rulleskøytekvinner, tilsmussede bryster, 80-tallskos og mye skog: Se ferske musikkvideoer fra artister som Band Of Horses, Aerosmith, The Shins og Justice.

Skrevet av:
Publisert 11:34 13 juli, 2012

Band Of Horses – «Knock Knock»

Alles venner i Band Of Horses kom både med nyheten om ny plate, annonserte konsert i Norge, og droppet en helt fersk video denne uken. Mye å følge med på. «Knock Knock» blir åpningssporet på den kommende platen, og har altså allerede fått en litt irriterende fast-forward-gjennom-skogen-video. Men sangen er jo god da. Band Of Horses slipper sitt nye album Mirage Rock i september.

In This Moment – «Blood»

Amerikanske In This Moment med Maria Brink i spissen skal gi ut nytt album 12. august. Verket har fått navnet Blood, og første video er til tittelkuttet. Til en låt som heter «Blood» må en selvsagt peise på med litt blod. In This Moment velger også å vise en del hud, og smussbefengte kvinnebryst som er litt borti hverandre. En bonus for noen.

Aerosmith – «Legendary Child»

Etter en surrete intro med filmtrailer-prat hiver gode gamle Aerosmith seg inn i en fornøyelig rocker som er første smakebit fra et album som skal komme i løpet av året. Beste låten derfra på ganske mange år. I videoen spiller bandet i en kjeller, mens vakre kvinner på rulleskøyter jakter på hverandre. Hvorfor ikke?

The Shins – “It’s Only Life”

The Shins nye video er en stilfull historie om en gutt og hunden hans i et rasert samfunn under monster-angrep. Et slags Walking Dead, bare uten de falleferdige zombiene. Men fortvil ikke, det finnes monstre her også. Monstrene har faktisk fått tak i Shins-vokalist James Mercer. Han blir nok en god frokost. Albumet Port Of Morrow innkasserte en femmer her i Lydverket tidligere i år.

Justice – “New Lands”

Justice blander en rekke forskjellige sportsgrener i sin nye og blodige video. Litt amerikansk fotball, litt baseball, og litt rulleskøyting, piffet opp med kanoner og motorsykler. En severdig sport, selv om det kanskje går litt vel hardt for seg for utøverne.

Off! – “Borrow And Bomb” og “I Got News For You”

Ukens morsomste musikkvideo kommer fra punkrockerne i Off!. Med gode gamle Keith Morris fra Circle Jerks og Black Flag på vokal har dette relativt nye bandet allerede laget et par svært gode videoer, men de topper seg selv med et herlig flashback til tv på 80-tallet i den lille kortfilmen under som inneholder hele to kjappe Off!-låter. Ekstra bonus i den kanadiske skuespilleren Dave Foley.

Crocodiles – “Endless Flowers”

Mer 80-tall fra Crocodiles fra USA. Både låten ”Endless Flowers” og tilhørende video bringer de av oss som husker filmer som Pretty In Pink tilbake til den gang da. Kanskje ikke så rart at Crocodiles bruker det konseptet siden låten er helt lik til Psychedelic Furs tittel-sang fra nettopp Pretty In Pink.

Múm – «Hvernig Á Að Særa Vini Sína»

Múm fra Island slapp nylig en plate med tidligere uutgitt musikk fra tidlig i karrieren kalt Early Birds, og nå har det dukket opp video til den rolige og elektroniske sangen «Hvernig Á Að Særa Vini Sína». I videoen går to unge mennesker rundt i et forsøplet område der de velter ting og setter fyr på diverse. Det aller mystiske med videoen er hvorfor tennene deres har en tendens til å falle ut. Tannhygienen i dette området er under enhver kritikk.

The Walkmen – «The Love You Love»

Indie-typene i The Walkmen kommer fra USA, lager ofte god rock, og har nylig forsøkt seg med albumet Heaven. Andre musikkvideo ut er til sangen «The Love You Love» (intet mindre), og er en svart/hvitt-affære som har en lang og sakte intro med baklengs knusing av porselens-figurer før det skjer noe. Hva dette noe er for noe er jeg slett ikke sikker på, men det inkluderer en mystisk gutt, kattefigurer og tegnesaker. Videoen er produsert av Urban Outfitters. Moderne. Beste kommentar på Youtube-siden? «Shot on Iphone?».

Above And Beyond – «On My Way To Heaven»

Above And Beyond lager dansbar og poppete elektronisk musikk, og har i sin nye video fått med seg skuespiller-skurken Steven Berkoff som gjør en god innsats som teatralsk Shakespeare-tolker. Sangen «On My Way To Heaven» inkluderer også Richard Bedford på vokal. Rolling Stone Magazine hadde premieren på videoen. Dzing, dzing.

Twin Shadow – «Patient»

Twin Shadow fikk nettopp en god anmeldelse med seg på veien via Lydverket, og feirer albumutgivelse med helt fersk video. For gamle meg høres Twin Shadow ganske 80-talls ut, og da er det jo bra at han fyrer på med både motorsykkel-slagsmål og Thriller-aktige dansesteg i videoen sin. Videoen til «Patient» er en slags oppfølger til Twin Shadows forrige video «Five Seconds». Så vet du det.

Bloc Party – «Octopus»

Engelske Bloc Party skal gi ut sin nye plate Four veldig snart. Denne uken dukket første videosmakebit opp i form av singelen «Octopus». Ikke akkurat en superfet video, siden alt dreier seg om Bloc Party i øvingslokalet klippet i et vilt tempo som kan gi hodepine til de som ikke er opplagt. Men Bloc Party er jo tøffe da. De er jo det.

Borknagar- «The Earthling»

Norske Borknagar ga ut en strålende metalplate tidligere i år. Korrekt belønnet med god kritikk av Lydverkets Helle Stenkløv. Første video fra albumet har latt vente på seg, men når den først kommer handler det om skogen. Norsk metal er ofte i skogen. Når låten heter «Earthling» er det enda mer naturlig å ta med kamera ut i buskaset. Nydelige bilder i symbiose med musikken gjør det hele til en god filmatisk opplevelse.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"

Legg igjen en kommentar