Screenshot fra Sigur Rós-videoen

Screenshot fra Sigur Rós-videoen "Rembihnútur"

Videorama!

Nakenbading, politihets og idrettsglede i helt nye musikkvideoer fra Samsaya, Muse, Kiss, Blur, Sigur Rós og en hel del andre.

Skrevet av:
Publisert 11:46 6 juli, 2012

Både filmatisk og musikalsk er det mye fint i denne ukens beste nye videoer. Alt fra pianodrevet pop til utblåsende punkrock venter deg.

Samsaya – «Apple»

Det går bra med karrieren til Samsaya for tiden, og de neste ukene skal hun på en akustisk miniturné med Fretex til Oslo, Trondheim, Bergen, Tønsberg og Jessheim. Samsaya har nemlig valgt å lansere sin nye EP Keepers med å fronte en gjenbrukskolleksjon for Fretex. Både videoen og låten «Apple» er spilt inn live i Ocean Sound Recordings, som ligger på den lille øyen Giske på Sunnmøre, og viser Samsaya fra en rolig og vakker side. Stikkord: Snø, vind, sand, piano.

Muse – «Survival»

Muses nye låt vil du kanskje gå lei av senere i sommer, siden dette er den offisielle låten til OL i London. Sangen skal dermed spilles når utøverne kommer inn på arenaene, og musikken skal sannsynligvis også brukes i vignetten på TV. Videoen til «Survival» handler derfor om idrettsglede gjennom historien, og selve musikken er mer over the top enn Muse noensinne har vært.

http://youtu.be/66molzUEkWI

Casa Murilo – «Wrecking Ball»

Norsk-engelske Casa Murilo har hatt med kamera på sine mange turer rundt i landet, og har sydd opptakene sammen til en helt ny video med alt fra trøtte flyplasser til livlige konserter. Kanskje du til og med ser deg selv? «Wrecking Ball» er Casa Murilos helt ferske singel, mens albumet The Rise And Fall kommer i oktober. Før det kan du se dem på en rekke norske festivaler i løpet av sommeren.

Sigur Rós – «Rembihnútur»

Sigur Rós er godt på vei med sitt Valtari Mystery Film Experiment, der bandet har gitt tolv regissører et lite budsjett, og bedt dem om å filme akkurat det som faller i hodet deres når de hører låtene fra orkesterets siste plate Valtari. Arni & Kinski valgte seg sangen «Rembihnútur», og har filmet en rekke stillestående personer som stort sett enten sover, er slitne, eller gråter. Kanskje disse personene rett og slett har hørt for mye på Sigur Rós?

Santigold – «The Keepers»

Santigold leverer dansbar sosialkritikk på sin nye singel «The Keepers», og gjør det samme i videoen der hun plutselig befinner seg med blond parykk midt i suburbia. Grønn, radioaktiv mat, skyting fra biler, og en blodig og såret melkemann er noen av ingrediensene. Staselig låt.

Gallows – «Last June»

De engelske bråkepunkerne i Gallows har erstattet vokalist Frank Carter med kanadiske Wade MacNeil fra Alexisonfire. Det har ført til at bandet – om mulig – er enda hardere enn tidligere. I sin nye video til «Last June» lar Gallows sinnet gå politiets bekostning både billedmessig og tekstlig. A.C.A.B. synger de. Vet du ikke allerede hva den forkortelsen betyr: Slå det opp på Internett. Gallows spiller på årets Slottsfjellfestival senere i juli, og banden tar også turen innom Malakoff i Nordfjord.

Blur – «Under The Westway»

De gode, gamle indieheltene i Blur er tilbake med to nye låter som de slapp mandag kveld ved å spille live via Twitter. Det har nå kommet tekstvideoer til begge låtene, og jeg velger «Under The Westway». Dette fordi den bringer tankene tilbake til da Blur regjerte verden med albumet Parklife. En nydelig liten vise. Visstnok skrevet med OL i London i tankene.

Spiritualized – «Little Girl»

De gamle heltene i Spiritualized ga tidligere i år ut platen Sweet Heart Sweet Light, som virkelig har vokst seg stor og fin etter mange lytt. Andre video fra albumet er til den vakre sangen «Little Girl», og forteller historien om en tysk pike som rømmer hjemmefra. Fordi hun er god på triksing med motorsykkelen havner hun i en gjeng som er flinke til det samme. Om den gjengen er stort bedre enn foreldrene er uvisst, men det har i hvert fall blitt en svært stilfull musikkvideo av historien. Funfact: Piken i videoen blir spilt av engelske Chescha Miles, som er en av det landets beste stuntkjørere.

JEFF The Brotherhood – «Sixpack»

Brødrene Jake og Jamin Orrall kaller seg JEFF The Brotherhood, og har det skikkelig moro med vennene sine i sin nye video. Bading, drikking, padling, røyking. Fest i naturen. Ser du skikkelig godt etter kan det hende at du ser et glimt av en penis også. Musikalsk handler det om fengende rock i Weezers fortreffelige tradisjon.

Kiss – «Hell Or Hallelujah»

Litt classic rock som en avslutning? You got it. Kiss slapp ny låt denne uken som skal komme på det kommende albumet Monster. «Hell Or Hallelujah» har ikke fått fullverdig musikkvideo så langt, men de eldre herrene med sminkeposen har klart å få ut en tekstvideo, i det minste.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"

Legg igjen en kommentar