Videorama!

Videorama!

Metal med en new age-vri, hard, kunstnerisk og flashy hiphop, to dråper nytt og norsk: Her er ukens beste musikkvideoer.

Skrevet av:
Publisert 14:25 11 mai, 2012
Kanye West – «Lost in the World»

Nesten to år har gått siden Kanyes kunstneriske mesterverk, My Beautiful Dark Twisted Fantasy, ble sluppet. Sist fredag slapp også Kanye den noe uventede musikkvideoen til låta «Lost in the World».

Yeezy leker seg fortsatt i det kreative periferi, denne gangen sammen med den britiske filmskaperen, Ruth Hogben. Igjen benytter Yey seg av epilepsifremkallende blinkeeffekter, men har heldigvis husket å advare om det først.

Architects – «Alpha Omega»

Det britiske metalcorebandet Inharmonic, Counting the Days og nå Architects slipper snart albumet Daybreaker. Tracklista er ute og bandet pøser på med aliens og romfart i sin nye video til albumets andre låt, «Alpha Omega».

3 Inches Og Blood – “Metal Woman”

Canadierne i 3 Inches Of Blood har nylig sluppet albumet Long Live Heavy Metal. Hele 15 medlemmer har vært innom bandet siden de startet i 2000. I deres nyeste video fra sisteskiva hylles den sexy, fryktløse metalkvinnen.

M.A.R.S – “M.A.R.S”

En ny rapgruppe er født, men dette er ikke tullebukker fra Los Angeles eller unggutter fra Harlem. Noen gamle travere, eller tungvektere om du vil, slo seg tidligere i år sammen til en ny supergruppe. Cormega, Action Bronson, Roc Marciano og Saigon er klare for å ta tronen fra Crooked I og resten av gutta i collabo-gruppa Slaughterhouse.

Gruppas navn, M.A.R.S, står enkelt og greit for Mega, Action, Roc og Saigon. I følge Mega skal gutta «Show ni**as how to rhyme for real” og det gledes. Albumet er ventet i løpet av året. I mellomtiden kan man kose seg med deres første og selvtitulerte video, hvor gutta holder det ekte med tagging og street.

A$AP Rocky – «Street Knock»

A$AP Rocky er svært produktiv om dagen. Ikke nok med albumplanene og slipp av videoen til singelen «Goldie» i forrige uke. Nå er Harlem-rapperen ute med nok en video. Låta heter «Street Knock» og Rocky har fått med seg selveste produsent og rapper Swizz Beatz. Debutskiva slippes i sommer, forhåpentligvis like før A$AP ankommer Oslo og Øya.

Barren Womb – «Double Mono»

De to norske hardcorebandene Forræderi og Barren Wombe har sluppet et felles album. Forræderi med en blanding av punk og metal, mens Barren Womb ligger mer i et hardt metal-landskap. Nå har også sistnevnte gitt ut video til én av de to låtene de bidrar med på albumet.

Mary J. Blige ft. Rick Ross – «Why»

Mary J Blidge er en sterk skikkelse innen R&B, soul og gospel. Med 41 år og ti album bak seg holder hun seg fortsatt svært bra. Det er hennes nye video til låta «Why» et godt eksempel på. Singelen kommer fra sisteskiva My Life II… The Journey Continues (Act 1) produsert av en rekke stjerneprodusenter. På singelen og i videoen har hun med seg en velkledd boss, Rick Ross.

The Megaphonic Thrift – «Fire Walk With Everyone» «

Dama til Sondre Lerche er også aktuell med musikkvideo denne uken. Hun har nemlig vært med å lage den nye videoen til bandet The Megaphonic Thrift. Singelen heter «Fire Walk With Everyone» og ble spilt inn i New York. Lerche beskriver den slik: «Mye av inspirasjonen kom fra okkulte kvinnelige samfunn, alt fra 90-tallsfilmen The Craft til et klipp jeg fant på YouTube med den katolske nonnen Dolores Hart. Anatomi og dyretegningene innimellom alt, leker med underbevisstheten på en dramatisk og kanskje også humoristisk måte.»

The Hives – «Go Right Ahead»

Svenske The Hives ville lage en annerledes og mer realistisk musikkvideo. Videoen til låta «Go Right Ahead» er filmet når bandet spiller inn singelen, i ABBAs Benny Anderssons splitter nye studio i Stockholm. Ganske ekte med andre ord.

R. Kelly – “Its On”

Nei, R. Kelly har ikke lagt seg på hylla. Han holder faktisk på å spille inn sin ellevte og tolvte plate Black Panties og Write Me Back. Første drypp fra den første nyskiva er singelen «Its On», med dens tilhørende video i kjent R. Kelly-stil. Ace Hood og DJ Khaled tropper opp på klubben i store smykker og rapper foran dansende damer og strippere.

Big K.R.I.T – «I Got This»

Big K.R.I.T kjører old school gatefest, retro biler og iphone kamera-filming i sin nyeste video «I Got This». Debutalbumet kommer 5. juni og vi krysser fingrene for mer hip hop-nostalgi.

Maximo Park – “Hips and Lips”

Det engelske post punk-bandet Maximo Park slapp nylig sin meget hjemmelagde musikkvideo til «Hips and Lips». En iherdig fan står inne på sitt plakattapetserte gutterom og lager koreografier til låta. Singelen kommer fra fjerdealbumet, The National Health, som slippes i juni.

Sébastian Tellier – “Cochon Ville”

Den frankse musikeren Sébastien Tellier er kjent for sin sære stil, og det er kanskje ikke så rart når man ser hvordan hans siste videofilm utarter seg. Videoen ble sluppet i april, men er likevel verdt noen ord i ukens Videorama. Låta «Cochon Ville» er hentet fra Telliers siste album med samme navn.

Se også: Lars Vaular og Sondre Lerches nye video

Dada Life – Rolling Stones T-shirt

Også denne er litt sen, men verdt en plass grunnet høy sommerfaktor. Svenskene i house-duoen Dada Life hyller rumper, stranda og pupper i den supersexy videoen til «Rolling Stones T-shirt».

Senjahopen – «Tåra, pess og blod»:

I den nye videoen til Senjahopen får en gruppe ungdommer kjørt seg av gymlærer Petter Pogo, kanskje best kjent som bassist i Jokke & Valentinerne.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

1 kommentar på “Videorama!”

  1. [...] Hør albumet i sin helhet lengst ned i saken PS: Se Maximo Parks nyeste video i Videorama [...]

Legg igjen en kommentar