Lars Vaular og Sondre Lerche. Foto: Kristine Jakobsen

Lars Vaular og Sondre Lerche. Foto: Kristine Jakobsen

Video: Vaular og Lerche

Bergens fremste musikalske fettere, Lars Vaular og Sondre Lerche, har samarbeidet for første gang. Se videoen til «Øynene lukket» her.

Skrevet av:
Publisert 13:33 8 mai, 2012

Det var bare et spørsmål om tid før Bergens to store sønner – og fettere – slo seg sammen for et aldri så lite samarbeid. Resultatet er låten «Øynene lukket» som solgte seg rett inn på topplassen på iTunes sist fredag. I går kom også videoen regissert av Andrew Amorim, i kjent Bergen-stil, også kjent fra John Olav Nielsen og Gjengen.

Den enkle videoen er tatt på ett opptak, og er ett av de fire takene som ble tatt til sammen. Og selve låten ble i stor grad til da Vaular, Lerche og produsentene Anand Chetty og Kato Ådland kom sammen i studio.

- Det var skikkelig bra. Vi visste ingenting om egentlig hva vi skulle finne på før vi var i studio. Anand hadde en beatskisse, Sondre begynte å nynne melodier, og jeg skrev et kjempelangt vers som seinere ble til versene. Det var alt i alt en fin ettermiddag på skolefritidsordningen. Vi prøvde oss egentlig bare frem, og med god hjelp fra Kato endte vi opp her, sier Lars Vaular til Lydverket.

Ga mersmak

Er det så noen grunn til å tro at samarbeidet kan gjentas? Sondre Lerche er i alle fall klar på at det å jobbe på en helt ny måte ga mersmak.

- Absolutt. Det var kult å lage en låt på bare fire akkorder som går i sirkel, med flere andre elementer enn bare at jeg synger og føler.

Låten har fått trillet femmere etter seg hos både VG og Bergens Tidene, og jomfrusamarbeidet ble blant annet beskrevet slik: «Lerche og Vaulars første samarbeid er akustisk, åpent og inviterende, og låten skulle passe nesten like bra på NRK P1 som på P3″.

Noe morsomt å fortelle om innspillingen?

- Trommene ble spilt inn klokken fire om natten den dagen min trommis Dave «Herremannen» Heilman kom til Bergen fra New York første gang. Han sov på sofaen i studioet til Kato Ådland da vi gjorde bass, og så vekket jeg han og fikk trommene gjort. De ble årsbeste. Ellers var jeg lenge skeptisk til hesten i videoen, men nå skulle jeg ønske vi så mer av den. Lars gjorde seg veldig på hesteryggen, sier Lerche.

Selv tyr Vaular til et av åttitallets mest respekterte feinschmecker-band – og fetterens erklærte favorittgruppe – når han skal dele kuriosa om innspillingen:

- Jeg tror Sondre ble overrasket av at jeg liker Prefrab Sprout. Og på et eller annet vis kom det fram i låten.

Lars Vaular & Sondre Lerche – «Øynene lukket»:

Tags: , , ,

Del "Video: Vaular og Lerche"
 

4 kommentarer på “Video: Vaular og Lerche”

 1. Anonym sier:

  låta : ok
  videoen : ser utrolig falskt ut.

 2. elGyvero sier:

  Flott! :)

 3. elGyvero sier:

  Flott! :)

 4. [...] Se også: Lars Vaular og Sondre Lerches nye video [...]

Legg igjen en kommentar