Wilco og Skipper'n henger ut i

Wilco og Skipper'n henger ut i "Dawned On Me"

Videorama

Lenge siden du har sett Skipper’n gi Brutus rundjuling? Vel, i ukas musikkvideooppsummering gjør Wilco dét fullt mulig til tonene av «Dawned On Me».

Skrevet av:
Publisert 15:46 27 januar, 2012

Fredagsrituale numero uno for Lydverket-redaksjonen er å oppsummere de beste musikkvideoene fra uka som har gått, og heller ikke denne gang har vi glemt å ta på oss kappene for å tilbe og misjonere om våre gullfunn.

Wilco – «Dawned on Me»:

Det er en ganske kjent sak at Jeff Tweedy og resten av Wilco ikke akkurat er de sureste og mest pretensiøse folkene i verden, noe deres nye musikkvideo også demonstrerer rimelig godt. Her spiller bandet på brygga, mens både Skipper’n og Brutus forsøker å vinne skjøgen Olivia fra hverandre – og Jeff Tweedy.

Young Magic – «Night In The Ocean»:

Trioen Young Magic har kun gitt ut to singler, men takket være deres grumsete, sampletunge og bekmørke drømmepop gleder vi oss til debutskiva Melt, som slippes om drøye to uker. I videoen til en av singlene, «Night In The Ocean» virker de imidlertid over middels interessert i geometriske symboler og fjell.

Cancer Bats – «Old Blood»:

Det er sjelden dritkult med musikkvideoer av band i et trangt studio, men når kanadiske Cancer Bats er et av de mest joviale livebandene vi vet om kan det liksom bare ikke bli dårlig. Dette er første smakebit fra Dead Set On Living, det kommende albumet til de stonerrock-influerte hardcorehodene.

Jane’s Addiction – «Underground»:

LA-veteranene i Jane’s Addiction kom med nytt album sent i fjor høst, og vokalist holder det han lovte for musikkvideoen til åpningssporet. «Forvent en orgie av musikalske og visuelle nydeligheter. Vi liker orgier, og håper du gjør det samme.» Og masse burlesque-flørting.

The War on Drugs – «Brothers»

Adam Granduciel og resten av hans kavalerer i The War on Drugs imponerte mange i fjor som den moderne og eksperimentelle americanaens største frontkjempere, og det med god grunn: albumet Slave Ambient - og ikke minst låta som nå er festet til film, «Brothers» – er svært godt håndverk. Videoen er heller ikke langt fra The War on Drugs’ uttrykk; her møtes døende cowboyer og mørk mystikk.

Porcelain Raft – «Unless You Speak From Your Heart»

En av ukas mest spennende utgivelser, Strange Weekends, kommer fra det Brooklyn-baserte enmannsorkesteret Porcelain Raft. Videoen til den omtrent like ferske singelen «Unless You Speak From The Heart» byr på klubblys og veldig, veldig enkel humor. Perfekt på en fredag, med andre ord.

Kate Bush – «Elder Falls at Lake Tahoe»

Det går fortsatt en jevn strøm med gåsehud nedover ryggen på flere av redaksjonsmedlemmene våre når vi setter oss ned med Kate Bush tilnærmet-mesterverk av fjoråret, 50 Words For Snow. Musikkvideo tre er laget med skyggedukker, noe Bush selv kaller en av hennes favorittkunstformer, og tar for seg samme tematikk som elleveminutterslåta den tar utgangspunkt i, «Lake Tahoe» – en forsvunnen hund.

Mastodon – «Dry Bone Valley»

Tungt produserte (og fantastiske) Mastodon er minst like glad i kaleidoskopeffekter og kosmos som seige gitarriff og nevekamp med grizzlybjørner. Intet nytt sånn sett fra musikkvideoen til «Dry Bone Valley».

The Polyphonic Spree – «What Would You Do»:

Jo, du har for så vidt rett, det er ikke så ekstremt spennende å se en vinylskive snurre på noe som først og fremst ser ut som et stormkjøkken. Men forsøk å se det fra den lyse siden: endelig får du høre en låt fra det kommende albumet til et av verdens mest besynderlige (og koko) band, The Polyphonic Spree, der medlemstall godt over 20, omtrent like mange kjortler i omtrent like mange farger og bøttevis antideprissiva er de bærende grunnsøylene.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama"
 

1 kommentar på “Videorama”

  1. Martin Gedde-Dahl sier:

    Apropos musikkvideo, sjekk ut denne:

    http://nakenroting.com/musikkvideo-skalla-parykk-parykkparty/ 

Legg igjen en kommentar