The Weeknd har med

The Weeknd har med "The Knowing" laget halvårets mest koko musikkvideo.

Videorama!

Vi byr nok en gang på ukas beste musikkvideoer. På menyen finner du komboen knulling og kosmos, en testosteronfylt smakebit fra Gallows og animert kortfilmmagi fra Fleet Foxes.

Skrevet av:
Publisert 17:11 25 november, 2011

Like fullt som fredag betyr kjøttdeig, saus og billigøl, betyr også «den største dagen i uka» at tiden er inne for grotesk fråtsing i musikkvideoer. Vi er som vanlig din guide inn i det fantastiske møtepunktet mellom musikk og film.

Blant Lydverkets favoritter denne uka finner du blant annet syv minutter med en koko cocktail av ildkåt R&B og sci-fi, en minst like lang (og vakker) animasjonsvideo fra Fleet Foxes – og ikke minst: første smakebit fra hardpunkerne Gallows kommende album.

The Weeknd – «The Knowing» (via CoS)

Dette er ikke bare den sjukeste musikkvideoen for denne uka, men også noe av det mest absurde som har hendt universet på lenge. Konseptet afrofuturisme har eksistert ganske lenge – og av mange er Sun Ra regnet som grunnleggeren da han nærmest livnærte seg på syre på 70-tallet. Men de siste årene har blandingen av afrokultur og science fiction blitt stadig vanligere, der neo-soul-freaken Janelle Monáe har vært den kanskje største ambassadøren. Låtvalget til denne musikkvideoen føles litt snodig, delvis fordi den er tatt fra kanadierens forrige mixtape, House of Balloons, men mest fordi det er en ganske kjip låt. At metaforbruken på sex og kjærlighet innebærer planeter som oppløses og lasersverd, gjør imidlertid opp for det.

Fleet Foxes – «The Shrine/An Argument» (via Pitchfork)

Helplessness Blues må være et av de albumene som har gått forbi flest hoder i år. Det er godt mulig de fleste av oss rett og slett endte opp med å bli litt mette på overskjeggifisert kosefolk skapt for samvittighetsfulle skogsturer. Mens jeg personlig egentlig hadde glemt at andreskiva til Fleet Foxes kom i år, kom det tidligere i uka en over åtte minutter lang video til «The Shrine/An Argument», som på nesten alle vis visualiserer Robert Pecknold og resten av Seattle-bandets musikk; sommervarme rødtoner, delvis mytiske dyr som kjemper med hverandre, og skjeggete stammeskikkelser. Jeg lover, dette er det fineste du kommer til å se denne uka.

Gallows – «Mondo Chaos» (via Pyro)

At Frank Carter endelig bestemte seg for å droppe ut av Gallows er vel, hvis vi skal være ærlige med oss selv, den nyheten vi har ventet på siden øyeblikket bandet ble til. Nå har Wade MacNeil fra nå oppløste Alexisonfire steppet inn på vokal. Og ja, jeg var skeptisk selv, men «Mondo Chaos» låter i det minste rimelig likt de menneskehaterne vi kjenner Gallows som, selv om macho-meteret ser ut til å ha økt betraktelig rent visuelt. Hvis Miamia Ink og American Chopper hadde vært en musikkvideo, så er det denne.

Kate Bush – «Wild Man» (via Pitchfork)

Helt siden 50 Words for Snow endelig kom på mandag, har flere i redaksjonen slitt med å tenke på så mye annet enn det Kate Bush (nok en gang) har fått til. Selv om det på overflaten fremstår som konseptplate om snø, noe det til dels er, så er det sannheten at det er lenge siden et album har føltes mye større enn livet. For som svoren Kate Bush-fan Big Boi har poengtert, så høres det ut som hun virkelig forelska. Midtveis i 50 Words for Snow finner man «Wild Man», som i en forkortet drakt (den er egentlig over syv minutter lang) har fått en animert video med, vel, mye snø.

CANT – «Too Late, Too Far» (via SKoA)

Om ikke en kjempestor overraskelse, så var det nok likevel ikke helt forventet at Grizzly Bear-bassist Chris Taylor skulle solodebutere med Phil Collins-flørtende elektronisk pop. «Too Late, Too Far», et av høydepunktene fra Dreams Come True, illustrerer dette kanskje best, og nå har låta fått en video som sannsynligvis vil tilfredsstille mange fans av Twin Peaks.

The Roots – «Sleep» (via SKoA)

Frem mot slippet av konseptalbumet undun (første mandag i advent), har Questlove og resten av rapbandet snekret sammen musikkvideoer til enkelte av albumkuttene. Vi har allerede fått se «Make My«, «Tip The Scale» og «Stomp«, og denne uka kom fjerde sort/hvitt-video i rekken, «Sleep». Om den er like dvelende, poetisk og uklar som de tre andre? Jovisst.

Paul Weller – «Around The Lake» (via Stereogum)

Få punkveteraner over fylte femti klarer å skrive låter som ikke lukter av latskap og glemte askebegre. Paul Weller er derimot klar med nytt album rundt nyåret, og første smakebit fra Sonik Kicks lover bedre enn den egentlig burde. Tighte og støybesudlede «Around The Lake» burde kunne gjøre Sonic Youth-fantaster i hvert fall en smule fuktige i undertøyet. Skulle du være like svak for soloppganger og panoreringer: forsyn deg.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=alRiGLIzUFQ

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

6 kommentarer på “Videorama!”

  1. mathias sier:

    frank carter var jo sjela til gallows, ikke særlig intresant uten han as.

  2. «Phil Collins-flørtende elektronisk pop.»

    Skremte vettet av meg, tør ikke trykke play på den.

Legg igjen en kommentar