Kristian Valen får juling i sin nye musikkvideo. Foto: VG Nett/skjermdump

Kristian Valen får juling i sin nye musikkvideo. Foto: VG Nett/skjermdump

Videorama!

I denne ukas musikkvideoer gjør Kristian Valen det veldig klart at han er tilbake som musiker, mens undergrunnsfolket virker mest opptatt av å feire Halloween.

Skrevet av:
Publisert 15:57 4 november, 2011

Det fredag, og vi vet alle hva det innebærer. Her i Lydverket-kontorlandskapet på Marienlyst betyr det også – blant alt det andre – at ukas musikkvideoer skal oppsummeres.

Kristian Valen står for ukas visuelle høydepunkt med sin latterlig dyre Ray Kay-regisserte video. Musikkvideoen til hans nye singel «Letting Go» består ikke bare av et utall actionscener, men også den britiske Snatch-stjernen Vinnie Jones er med på rollelisten. På VG Nett slakter vår programleder Asbjørn Slettemark musikkvideoen, og kaller den «en saftig blanding av Meat Loaf, James Bond og en Ylvis-parodivideo».

«Letting Go» er foreløpig kun tilgjengelig gjennom VGs nettsider. Se videoen her.

Odd Future Wolf Gang-banden er blant annet kjent for sitt vel avslappa forhold til rusmidler. The Internet er det nye hjertebarnet fra kollektivet, og i anledning Halloween kom videoen til «Cocaine», der frontpike Syd Tha Kyd tar en litt uvanlig tur på tivoli.

(via SKoA)

Architects beviser stadig at de er et av Englands aller, aller beste metalcoreband. «Devil’s Island» er deres nye låt, og handler om tingenes elendige tilstand i hjemlandet. Videoen består dermed kun av klipp fra gateopprørene i landet de siste månedene.

Detroit-gutten Danny Brown er en av de kanskje hviteste rapperne på lenge, og dermed en fyr man enten elsker eller hater. Etter suksessen med mixtapen XXX gav han nettopp ut en EP sammen med produsent og rapper Black Milk. Under navnet Brown and Black foretrekker de tydeligvis å braute i kinosaler. Det høres ut som folk man helst burde hate, men låta «Black and Brown» gjør det vanskelig.

(via SKoA)

Med sitt drømmende, men kaotiske lydbilde låter Gauntlet Hair veldig mye som lyden av 2011. Med sin skremmende nye video «Keeping Time» løper duoen rundt i Portlands industriområder på nattestid og knuser ting. Schizofrent og Halloween-befengt.

(via Stereogum)

Den amerikanske electroduoen Glass Candy har en varm og trygg plass i mange hjerter. Snart kommer de med et nytt album kalt ///BODY WORK///, og «Halloween» – en spøkelsesaktig synthoase – er en smakebit derfra. Den dritskumle Alberto Rosinni-regisserte videoen sørger for å gjøre «Halloween» enda mer ubehagelig. Last ned låta her.

(via Pitchfork)

Den tyske elektronikaduoen Modeselektor deltok nylig på Radioheads remixalbum TKOL RMX 1234567, med sin nyversjon av «Good Evening Mr. Magpie». Dette er imidlertid ikke første gang de samarbeider med Thom Yorke. På sitt nye album Monkeytown gjester Radiohead-frontmannen på to låter, inkludert «Shipwreck». Vakre videoer med unge gutter i et tilsynelatende forlatt samfunn er ikke akkurat nytt, men det fungerer pokker meg hver eneste gang.

(via Stereogum)

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

1 kommentar på “Videorama!”

  1. Virker bra. Kan de måle seg med denne musikkvideoen? http://www.youtube.com/watch?v=ZdraOFQwi4s

Legg igjen en kommentar