PJ Harvey. Foto: Screenshot

PJ Harvey. Foto: Screenshot

Videopremiere: PJ Harvey

Hver mandag de seks neste ukene får du premiere på en ny video fra PJ Harveys fantastiske Let England Shake her hos oss. Først ut: «The Colour Of The Earth».

Skrevet av:
Publisert 14:50 21 mars, 2011

Et av årets store comeback tilhørerden britiske indiedronningen Polly Jean Harvey. I forrige måned fulgte opp den váre, introspektive og ribbede 2007-utgivelsen White Chalk med en plate som dissekerer det spesifikt engelske – og alt det innebærer av fordums storhet, blodstenkt historie, størknede tårer og kriger som ruller videre – med kirurgisk presisjon.

Vår anmelder Maria Horvei var blant de som lot seg ryste av Let England Shake. Hun trillet en sekser for albumet, og skrev blant annet: «Let England Shake er PJ Harvey på sitt aller beste. Det er tidlaust, vakkert og gjennomført, frå fyrste til siste trommeslag.»

Les hele anmeldelsen: PJ for president

Som regissør for videoene til låtene fra platen har PJ Harvey valgt den prisvinnende krigsfotografen Seamus Murphy, som allerede har utstyrt flere av låtene med bilder som balanserer britisk hverdagsliv mot landets rolle som militærmakt ute i verden.

Vi i Lydverket er stolte over å kunne presentere en eksklusiv norgespremiere hver bidige mandag til og med 25. april – seks videoer i tallet, med den like deler nifse og allsangbare avslutningslåten «The Colour Of The Earth» ut som den første.

Enjoy!

«The Colour Of The Earth»:


Ta en titt på et knippe de tidligere videoene fra Let England Shake (alle regissert av Seamus Murphy) i samme slengen, da vel:

«Let England Shake»:

«The Last Living Rose»:

«The Words That Maketh Murder»:

«The Glorious Land»:

Tags: , , , , ,

Del "Videopremiere: PJ Harvey"
 

4 kommentarer på “Videopremiere: PJ Harvey”

  1. mordi sier:

    PJ for president!

  2. Kongen sier:

    Fantastiske PJ Harvey som tør være politisk i en tid hvor de fleste artister drukner i sitt eget speilbilde!

  3. adorno sier:

    Takk for denne samlingen, Lydverket. Dette var glimrende greier!

  4. [...] Se “The Colour Of The Earth” her! [...]

Legg igjen en kommentar