Spill video

Videopremiere: Kråkesølv

Et mareritt resulterte i ny musikkvideo for Bodøbandet Kråkesølv. Se premieren her.

Skrevet av:
Publisert 15:48 13 april, 2011

Kvartetten i Kråkesølv hadde egentlig ikke tenkt til å lage noen video til sin Spellemannvinnende andreplate Bomtur Til Jorda. Men da gitarist Petter Nohr Unstad og musikkvideo-regissør Thor Erling Brenne begge våknet med et veldig nært beslektet, kryptisk mareritt, så ble det allikevel video på dem – til låten «Romskipet Revideres».

Selv sier de følgende om valg av låt:

- Det er en låt som ikke er blant hitmaterialet på skiva, men som passet til universet i drømmene. En mann og kvinne som har mistet hverandre i den store vinterskogen. 

Videoen er innspilt over én dag:

«Under iskalde og røffe vinterforhold på Finnmarksvidda. Eller egentlig Nesodden, utenfor Oslo», står det i presseskrivet.

Coverkunsten på Kråkesølv sin siste plate Bomtur til Jorda.

Coverkunsten på Kråkesølv sin siste plate Bomtur til Jorda.

Kryptisk er det i alle fall, og det ser ut til at alt slutter med klipping av navlestrengen på fosteret som også figurerer på coveret til platen.

MUSIKKVIDEOEN SER DU ØVERST I ARTIKKELEN.

Les anmeldelsen av Bomtur til Jorda: Flott foredling

Thor Erling Brenne regisserte også den forrige Kråkesølv-videoen - til låten »Skredder». Og det er klare likhetstrekk: vinter, trær og, som de beskriver selv, «en kvinne i en utsatt fysisk og psykisk setting».

Se «Skredder» her:

«Skredder»-videoen vant pris under kortfilmfestivalen i Grimstad i fjor, og nå er den nye videoen til «Romskipet Revideres» nominert under årets festival.

Se også: Livelåter fra da Kråkesølv var på Lydverket i høst

Les også: Kråkesølv trodde det gikk til helvete under innspillingen av Bomtur Til Jorda

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Videopremiere: Kråkesølv"
 

5 kommentarer på “Videopremiere: Kråkesølv”

 1. Eirik K sier:

  Damn cool!

 2. Anna sier:

  Imponerende! Er det Petter selv som spiller i videoen?

 3. [...] nøyaktig like mye av videoen som jeg gjør av selve teksten, så det må jo bety at det funker. Lydverket forklarer. Dessuten synes jeg at “Luremus” tåler en spin til. Hæ? Fins den ikke på nett lenger, [...]

 4. kis sier:

  Indieshit!

 5. Johne190 sier:

  I feel like Im regularly seeking interesting features you just read about a number of subjects, but I handle to add in the blog among our translates every day when you ddbcdkadecek

Legg igjen en kommentar