Video: Eäsy Böyz

Guns N’ Roses’ klassiker Appetite For Destruction fyller 25 i år. Lydverket samlet et stjernelag av norske rockere for å hylle beistet. Se deres versjon av «It’s So Easy»!

Skrevet av:
Publisert 11:15 8 februar, 2012

På mandag fylte den høyt elskede gærningen Axl Rose 50 år. Og i år er det med ett 25 år siden Guns N’ Roses ga ut perlen i sin katalog – det fortsatt livsfarlige beistet Appetite For Destruction, der bandets giftige miks av misogyn LA-rock, bluesbasert punk og riffing som snodd fra et Aerosmith på anabole steroider og dårlig amfetamin gikk opp i en høyere enhet. Eller for å overlate ordet til vår mann i TV-ruta, Asbjørn Slettemark:

- Appetite For Destruction er sannsynligvis det beste debutalbumet som er gitt ut, og det føles helt riktig å hylle både Axl , albumet og bandet. Vi snakker om et band som mer enn noen andre har blandet classic rock med punkattityde og 80-talls glamrock, og resultatet på Appetite… er jo bare blendende.

Dette må selvsagt feires på høvelig vis. Men hvordan? Tja, hva med å samle et kremlag av norske rockemusikere – og noen av landets ivrigste Gn’R-huer – for gjøre sin forrykende versjon av et platens beste spor, «It’s So  Easy»? Og vips, så var den spesialsnekrede supergruppen Eäzy Böyz et faktum.

Eäsy Böyz - en blid gjeng. Foto: NRK Lydverket

Eäsy Böyz – en blid gjeng. Foto: NRK Lydverket

Bandet, som består av Vidar Landa (Kvelertak), Tommy Reite (El Cuero, Cumshots), Tarjei Strøm (Datarock, Ralph Myerz & The Jack Herren Band), Thomas Felberg (WE, Smoke Mohawk) og Amund Maarud, legger ikke skjul på at opplevelsen frister til gjentagelse. Og de er ikke valgt tilfeldig, kan Asbjørn avsløre:

- Bandet vi satte sammen er et utvalg entusiaster. For eksempel driver Vidar fra Kvelertak med aktivt forsvar av Axl Rose den dag i dag, og det er ikke vanlig i 2012. Da de møtte hverandre for første gang tok det ikke lang tid før diskusjonen rundt låtvalg var i fyr og flamme, og heldigvis landet de på «It’s So Easy», denne perlen av en låt fra albumet.

Se musikkvideoen øverst i saken, og bli med inn i studio med Eäsy Böyz i kveldens Lydverket på NRK2 kl 20.45 i kveld!

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Del "Video: Eäsy Böyz"
 

23 kommentarer på “Video: Eäsy Böyz”

 1. Geggi84 sier:

  Guns n` fuckin` Roses for president!

 2. GNR-tribute uten cowboyboots. Holder ikke. Sjekk heller ut KILL CITY BANDITS
  http://www.nrk.no/urort/Artist/KILLCITYBANDITSS/default.aspx

 3. Anonym sier:

  mer om slik musikk på Lydverket takk!!!

 4. Anonym sier:

  Klassiker! Synd at de ikke gjør noe mer med låta enn å prøve å høres så likt som originalen som de kan. Hva er vitsen med en cover som plagierer originalen. Sistnevnte vil jo alltid være best.

 5. Anonym sier:

  Norske musikkjournalister overdimensjonerer alt de skriver om for å gi et inntrykk av at de virkelig har skjønt det og at de befinner seg i sentrum av begivenhetene. To av de mest brukte overdrivelsene i Norge er «folkekjær» og «fantastisk». Inflasjonen i slike uttrykk har ingen grenser – dessverre kommer de for lett unna med det i fjortisspaltene.

  I denne saken fortsetter Lydverket i kjent stil. «Den høyt elskede» (gærningen Axl), «perlen» (en av utgivelsene) – og hvordan klarer redaksjonen i løpet av en så kort artikkel å pøse på med tre himmelstormende beskrivelser av relativt mediokre musikanter? For disse er både et «stjernelag», «kremlag» og «supergruppe». Det vitner hvertfall om at ingen i redaksjonen noen gang har tatt i et instrument – eller er videre bevandret i instrumentalistenes verden.

  Det er pussig at en stilart hylles for å være «misogyn» – det burde snarere være grunnlag for kritikk. Dessuten: «dårlig amfetamin»? Finnes god amfetamin? Fortell gjerne om dette, jeg er lutter øre.

  «Appetite For Destruction er sannsynligvis det beste debutalbumet som er gitt ut» – en slik uttalelse må være basert på at vedkommende har hørt fire debutalbum i sitt liv. Men redaksjonen vet selvfølgelig at slike kåringer er det reneste sludder som ikke kan etterprøves og som bare er del av den hypen de holder på med.

  Måten journalistene brer om seg med hype fører til inflasjon og en verdiforringelse av begrepene.

  Det er som om de skulle gjøre vårens båtpuss i smoking – hva skal de da ha på seg i bryllupet?

  V

  • Helge sier:

    Jeez, surmaga much?

  • Anonym sier:

   Å dæven! Tommel opp!

  • Har du hørt Appetite, eller er det først og fremst ordbruken i artikkelen som provoserer deg? Gi oss gjerne et eksempel på bedre debutalbum.

  • Jeg er vel ganske så sikker på at hvis du spør et representativt utvalg av mennesker med bred erfaring innenfor bruk/misbruk av medikamenter og ulovlige substanser, så vil du få et ganske så tydelig svar på at det finnes store kvalitetsforskjeller på de ulike variantene. 

   Axl Rose er uten tvil både en høyt elsket, og sterkt hatet, musiker. De fleste av oss som er interesserte i musikk henger oss vel ikke opp i person, men i den musikken som har formet barn- og ungdomstiden vår, og tjue år senere har GnR-vokalisten fortsatt en høy stjerne som musiker med sin umiskjennelig stemme og sceneshow. «Appetite for Destruction» dukker opp på de fleste kåringer over 80-tallets og tidenes beste rockealbum, og hylles forsatt som et fantastisk album av journalister, kritikere og fans verden over. Redaksjonen har ikke kåret noen verdens ting, at AfD er tidenes beste debutalbum er tydelig merket med Slettemark, og støttes av mange av hans like. At du åpenbart ikke liker GnR er i grunnen urelevant for den gemene hop.

 6. Anonym sier:

  sjekk ut følgende youtube link for beinard skitten og sint hard rock i samme gate, og ja, norsk:
  http://www.youtube.com/watch?v=BS3zpECC5-o

 7. Arne Avisa sier:

  Ja det var supergruppa si, det.

 8. Tor sier:

  Dette er bra! Jeg likte Kvelertak fra før, men når jeg lærer at Vidar Landa driver med aktivt forsvar av Axl så steg plutselig Kvelertak i mine grader! Massevis av usakelig kritikk og dritt basert på rykter/slarv fra upålitelige kilder som er grunnlaget for å ikke like Axl anno 2012. Det er liksom in blant hipsterne og de «lærde» å ikke like Axl. 

  Heder til Slettemark også, som jeg regner som en av de «lærde» med trang til å spy ut usakelig dritt, som legger dette til side i dag for å hylle det 50 år gamle geniet.

  Gleder meg til sending!!

 9. Anonym sier:

  Husker fra noen år tilbake at Tarjei Strøm var med på noe lignende. Også et sett av musikere som covret Kiss, mens synes de traff bedre da. 
  BLACK DIAMOND BRIGADE a one-off collaboration between Knut «Euroboy» Schreiner (TURBONEGRO), Billy Gould (FAITH NO MORE), Sigurd «Satyr» Wongraven (SATYRICON), Torgny Amdam (AMULET) and Tarjei Strom (RALPH MYERZ)

  http://www.youtube.com/watch?v=Se6KDDDgznU 

  Anbefales

 10. [...] Se Eäsy Böyz’ video til “It’s So Easy” her! [...]

 11. [...] Se Eäsy Böyz’ video til “It’s So Easy” her! [...]

 12. [...] – Traktor Eäsy Böys – It’s So Easy Se kremen av norsk rock! Tyga – Rack City Tyga med Weezy Anja Elena Viken – Gatekredibilitet Se, hun prater! [...]

 13. og der klarte Moi å ødelegge welcome to the jungle for evig tid!

 14. og der klarte Moi å ødelegge welcome to the jungle for evig tid!

 15. Anonym sier:

  Takk Eäsy Böyz dere gjorde jobben, og vokalen til Felberg imponerer. Men hvorfor måtte vi lide oss gjennom Mois jazz, mens vi ble henvist til Lydverkets nettside for å se Thomas og co. Og hvorfor var teaseren for videoen såpass dårlig når sluttproduktet leverer til de grader? Noen må sjekke prioriteringslista. 

 16. [...] Les mer: Eäzy Böyz hyller Appetite For Destruction [...]

Legg igjen en kommentar