- Vi er som en god vin

- Vi er som en god vin

Anders Fridén og In Flames er på vei til Norge, og mener bandet har blitt en god årgangsvin. Men hva synes han egentlig om Lou Reed og Metallica?

Skrevet av:
Publisert 10:02 10 november, 2011

På mandag er det en helaften av de sjeldne i Oslo Spektrum. Norske Insense begynner ballet, før svenske Ghost, Lydverket-aktuelle Rise To Remain og episke Trivium gjør klart for kveldens hovedattraksjon: In Flames.

De svenske metalkongene har nådd ut til et bredt publikum med sine siste plater, noe setlisten også reflekterer. Hele 12 av 19 låter på setlisten er fra bandets tre siste plater, hvorav 7 er fra årets plate, Sounds Of A Playground Fading. Et av årets album, spør du meg, så denne setlisten passer meg utmerket.

Se In Flames sin setliste her

Vi fikk tak i In Flames-vokalist Anders Fridén mens han pakket bagasjen og gjorde seg klar for å besøke Oslo, og rakk å stille han fem kjappe spørsmål. Hva lærte vi? Den svenske vokalisten sammenligner seg selv med vin, synes verden er blitt fastfood, og stiller seg mildt sagt undrende til Lulu.

Tjena, mannen! Gratulerer med ny plate. Jeg ser dere spiller veldig mye fra den på turneen nå, hvordan er responsen fra publikum?
- Takk så mye!. Ja, vi spiller mange nye låter. De fungerer riktig så bra, og responsen fra publikum har vært riktig så bra.

For et norsk publikum som har sett dere en del ganger før, hva er nytt med In Flames live i 2011?
- Vi er som en god vin, vi smaker og blir bedre med årene.

Dere har med dere Trivium, Ghost, Insense og Rise To Remain på denne turen. Kan du fortelle litt om hver av de bandene og hvorfor de er med?
- I dag laster folk ned musikk til høyre og venstre, men å gå på konsert krever litt ekstra. Man må faktisk komme seg til konsertstedet! At man nevner det som noe spesielt er utrolig, men sånn har det blitt i dag, vi lever i en fastfood-verden. Uansett vil vi noe tilbake til de som kommer, by på en helaften med god musikk. Derfor har vi med oss venner og nye bekjentskaper, gode band som alle har noe eget og som kan gi publikum et bra show.

Dersom jeg spør veldig pent, er det mulighet for å få høre Pinball Map på mandag, vær så snill?
- Da blir det dessverre et nei. Den låten har vi spilt på hver gig siden vi slapp Clayman i 2000, og det har blitt mange gigs siden den tid, kan du si. Nå må den hvilke litt.

Og viktigst av alt: hva synes du egentlig om Lou Reed og Metallica sin Lulu?
- Jeg skjønner ingenting. Skulle et ukjent band forsøke å bli signert på det albumet, hadde de ikke fått et eneste tilbud.

Tags: , , , , ,

Del "- Vi er som en god vin"

Legg igjen en kommentar