Purified In Blood - Øyafestivalen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Purified In Blood - Øyafestivalen 2010. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Purified In Blood - Sjøsiden, Øyafestivalen

Vestlandsfanden

Purified In Blood beviser nok en gang at de befinner seg blant landets beste band, uansett sjanger.

Skrevet av:
Publisert 20:52 13 august, 2010

Enkelte band er sultnere enn andre, og Purified In Blood synes definitivt å ha snublet over en ungdomskilde etter splittelsen i 2007 og gjenforeningen året etter. I mellomtiden har Under Black Skies utvidet grensene for hva sekstetten er i stand til å foreta seg; uttrykket har utviklet seg i flere retninger enn det nærmeste blendende raseriet de la for dagen på debutalbumet Reaper Of Souls.

På Øya får vi det beste fra begge verdner, med nytt og gammelt materiale sømløst sammensydd i sola over Sjøsiden. Tettheten og intensiteten fra bandets purunge dager er intakt, men låter som «Death Priest» og ikke minst «Blood Drenched» gjør det klart at dette beistets hjerte i disse dager banker like hardt for klassisk rock som hardcorepunk og ekstremmetall.

Dette er ikke karer som ber om din respekt; de tar den, brutalt, effektivt og overbevist om sin egen storhet. Sånt smitter. Det gjør også energinivået de flyter på gjennom konserten, toppet av den ene av vokalistene, Hallgeir Skretting Enoksen, idet han kaster seg fra scenen og inn i et publikum som hungrer etter mørke over det solbadede festivalområdet.

For den andre av dem, Glenn Cato Rasmussen, var dette den siste konserten med bandet noensinne. Jeg kan knapt tenke meg et verdigere farvel.

Marius Asp

Bilder fra konserten

Tags: , , , , , ,

Del "Vestlandsfanden"
 

13 kommentarer på “Vestlandsfanden”

 1. Asbjørn Slettemark sier:

  Herre min hatt for en avslutning med Under Den Svarte Himmel med Hammond og Glenn i baris med Thomas Hooper-ravnen skinnende i solen. Årets høydepunkt på festivalen for min del.

 2. B. Seppola sier:

  Si meg… skriver dere aldri noe DÅRLIG om band som er DÅRLIG eller har en DÅRLIG gig?

  La meg gjette… «for det har ikke skjedd».

  Sannheten er vel mere «vi får ikke betalt for det»

  Og du Slettemark… skal du komme med kommentarer nå om at jeg heller skal holde kjeft om jeg ikke har noe positivt å si for her er det kun forebeholdt deg og din ekslusive elite av kvasi-intellektuelle skare av «musikkelskere» å uttale seg om ting (og ALLE må være enige og ÅH så positive).

  Og dere kaller dere «journalister».
  At mine skattepenger går til å finansiere en fjortisblogg er ikke annet enn rent tragisk.

  Forresten… monopol på å ha meninger… jeg tar det tilbake: Dere passer perfekt for statskanalen!

  • Draug1 sier:

   Jeg er 300% sikker på at en såpass kjip fyr som deg ikke er i nærheten av å betale lisens, du sniker på t-banen og jobber svart. Hold kjeft ditt fettfjes.

   • B. Seppola sier:

    Kjære f********e:

    Hvorfor i HELVETE skal jeg betale lisens når jeg ikke har en TV?
    Hmmmmm?

    Og om du hadde sett det t-bane systemet de har i København hadde du heller tatt S-toget.

    Moron!

  • Tarjeien sier:

   Dere Lydverket-journalister er nesten like patetiske som folk som går på blogger de hater, men allikevel fortsetter å lese de for å klage. hehe.

   Selv synes jeg at NRK har produsert mye bedre programmer enn de andre kanalene. Jeg ser mye heller Team Antonsen, Lydverket og Trygdekontoret enn Paradise Hotel, Top Model og Valen TV.

 3. Asbjørn Slettemark sier:

  Seppola: du er hjertelig velkommen til å være uenig, si din hjertens mening osv.
  Men personlig synes jeg mye av det som kommer fra deg er eder og galle mer enn interessant kritikk/innspill.

  Det med statskanalen er ikke så spennende, det finnes Facebook-grupper for slikt, men svar meg gjerne på følgende (ikke ironisk fra min side. Seriøst):

  Hva er dine favorittband?

  Favorittplate?

  Første platen du kjøpte?

  Seneste platen du kjøpte?

  Fem mest spilte låtene i CD- eller platespilleren din?

  Beste reissue?

  Beste konserten du har sett? Dårligste?

  Hva er i dine øyne/ører det mest overvurderte bandet/artisten?

  Mest undervurderte?

  Hilsen Asbjørn

 4. Mikael sier:

  Dette er musikk jeg aldri ville spilt her hjemme, men satte veldig pris på konserten! Fenget som bare det :) Selv om vokalisten, og bandet forøvrig, sikkert lurte på hva han idioten med Robyn skrevet i panna gjorde for noe der framme :P

 5. [...] Anmeldelse: Kvelertak – Kvelertak Anmeldelse: Kvelertak – Hovefestivalen 2010 Anmeldelse: Purified In Blood – Under Black Skies Anmeldelse: Purified In Blod – Øyafestivalen 2010 [...]

 6. [...] kjent som et liveband som gir alt, og overbeviste blant annet Lydverkets anmelder på årets Øyafestival. På norgesturneen med Kvelertak gikk det såpass hardt for seg at Purified-vokalist Hallgeir [...]

Legg igjen en kommentar