Et veikt klynk fra dødsriket
Michael Jackson - "Breaking News" (singel)

Et veikt klynk fra dødsriket

Ja, det er nok Michael. Dessverre.

Skrevet av:
Publisert 15:41 8 november, 2010

I fjor høst kom «This Is It», en «ny» Michael Jackson-låt skrevet med Paul Anka, som kjapt viste seg å være en revampet demo fra 1983. Sangen ble sluppet i forbindelse med DVDen ved samme navn, som viste forberedelsene til den planlagte konsertmaratonen i London (som av naturlige årsaker aldri ble gjennomført), og konturene av en «tapt perle» var, tross produktets uferdige natur, høyst mulig å fornemme.

Da er det verre med første smakebit fra Michael – en plate utelukkende bestående av materiale innspilt i New Jersey i 2007, hevdes det – som slippes ti strategiske dager før gavene skal plukkes fram fra under julegrana og mer eller mindre ektefølte klemmer øses utover familie og venner.

«Breaking News» er ett av etter hvert svært mange eksempler på den voksne Jackos hang til å iscenesette seg selv som et offer. Med åpningslinjene «everybody wanting a piece of Michael Jackson / reporters stalking the moves of Michael Jackson» levnes det liten tvil om at Den Store Stygge Pressen forble en Kaptein Krok for popens Peter Pan helt til det siste. Det mest slående med låten er likevel hvor lite slående den er, tross dette polemiske trøkket som snor seg gjennom teksten.

Hør «Breaking News» her!

Der Invincible, mannens grovt undervurderte siste studioalbum mens han fortsatt befant seg blant oss, hintet om at det fortsatt fantes vilje og evne til nytenkning i MJs kunstneriske skrott, høres «Breaking News» mest av alt ut som, tja, alle låtene Britney Spears har gitt ut etter at hun sluttet å være relevant, knadd sammen til en usedvanlig lite spretten ball. Det låter sammenrasket og veikt, med vokalprestasjoner som har fått diverse familiemedlemmer til å tvile på om det virkelig er Michaels stemme som figurerer på sporet. Jeg skjønner dem godt.

Jackson er den døde kjendisen som tjener best akkurat for tida, og å skulle rynke på nesa av en eventuell «gravplyndring» blir litt som å hytte med neven mot en flokk måker som gnafser løs på en strandet spekkhogger: Brutalt, men slik er nå engang livet. Men nå er det på høy tid å tørke tårene, la Michael leke flasketuten peker på med de andre englebarna i himmelen og glemme «Breaking News» snarest mulig.

Marius Asp

Tags: , , , ,

Del "Et veikt klynk fra dødsriket"
 

35 kommentarer på “Et veikt klynk fra dødsriket”

 1. [...] Lydverket har selvsagt noen svin på skogen selv når det kommer til nådeløs slakt. Anmeldelsen av Katzenjammer-skiva Le Pop fikk sinnene i kok i 2008, og i dag er det Michael Jacksons siste dødsklynk som får gjennomgå. [...]

 2. Astrid sier:

  Svært kynisk og respektløst skrevet. Kan dere snart slutte å kalle ham Jacko? Han heter Jackson! Og han hadde all grunn til peke på den forfølgelsen han ble gjenstand for.

  • Knut Andersen sier:

   100 % enig med deg her. Det er enkelt å legge merke til dette i sangvalgene hans: tidlige sanger (70-80-tallet) bar lite preg av forfølgelse og utrygghet, men når mediene begynte å blusse opp hver eneste detalj ved livet hans måtte han gi uttrykk for det — og det er helt naturlig. Skulle likt å se dere i Lydverket bli forfulgt!

 3. 250 MG sier:

  Lydverket har ikke smak!!!

 4. AFH sier:

  Enig i omtalen. MJ var aldri noe bra uansett. ~

 5. Calle sier:

  Enig med Lydverkets anmelder. Tror dere virkelig at Michael hadde sett seg fornøyd med dette arbeidet?

  Det er en grunn til at dette materialet aldri ble gitt ut. Kynisk melking av en stor artist som dessverre er død.

 6. Apekatt sier:

  Hva er ditt mål med denne anmeldelsen?
  Er det å underholde leseren med respektløs humor eller er det å fortelle hvor god/dårlig sangen er?

  Du kan mene det du vil om sangen, men hold opp med de tåpelige vitsene. Og ikke kall ham Jacko!

 7. Quale sier:

  Leave Michael alone! Just leave him alone! I’m serious!!

 8. milly sier:

  Denne anmeldelsen var noe «far fetched » i utforming og språkdrakt, og en slik form for kynisme er lite kledelig for musikkjournalistikk. Les deg gjerne opp i faget og slutt med synsetull og tøys. Alle raske slutninger virker bare tåpelig på oss som driver med musikk til daglig. Ok, han gjentar noen trekk men fortell meg at ikke andre artister gjør det samme, men jeg hørte et umiskjennelig MJ beat som er fremført i yppereste klasse, uansett tekst og melodi. Han klarer å overbevise meg, og da trekker jeg litt ifra på den finslipingen han desverre aldri rakk å gjøre selv med produksjon og detaljer. Jeg tror dette er Michael, selvom vibratoen på stemmen er litt annerledes (naturlig når man blir eldre), og at han synger noe «rundere» enn før. Han er ikke til å ta feil av i presisjon osv. men jeg tror nok han ville ha jobbet mer med dette selv og hatt en annen finish ; hva det ville ha vært vet bare himmelen! ; )

 9. MBB sier:

  HAN HETER IKKE JACKO! HAN HETER JACKSON!!!

  • Hanne sier:

   begriper ikke at man lager slike usmaklige kallenavn på et menneske som er død, han hatet å bli kallt jacko, det kommer av medias wako jacko ondskap, skulle ønske man kunne begrave det nå…

 10. Nils sier:

  Svært respektløst skrevet! Bare tittelen viser at anmelderen er forutinntatt og ikke eier respekt!

 11. Big Tea sier:

  Akk.
  Finnes det egentlig noe kleinere enn folk med lissom-peiling og tilgang til å synse via ‘Lydverket’ og andre programmer med fem minutters berømmelse?

 12. heff sier:

  Lista ligger ikke høyt for hvem som får anmelde plater i lydverket. døvt og usaklig..

 13. Hanne sier:

  Plata er laga til fansen, anmelderne trenger ikke engang høre på. Michael Jackson var en mektig mann med en mektig musikk… allt han måtte deale med er over de flestes fatte evne, han må ha lov til å klage…det var ytterst skjeldent han gjorde !!!

  En anen ting er vel at dette var låter mj kanskje aldri ble helt fornøyd med, og derfor «la på is» meget mulig vi aldri skulle høre dem…han var en perfeksjonist til fingertuppene… men jeg er alikavel så utrolig glad og takknemmelig fordi vi får nyte det siste nye av han =) jeg gleder meg

  • :) sier:

   Anmelderen trenger ikke en gang å høre på? Har du noen bedre forslag til hvordan ANMELDEREN skulle ANMELDT låta?
   Jeg tror ikke noen er i tvil om at Michael Jacksons var et stort talent, og at han har laget insane mye bra musikk, men når man skal anmelde en låt blir det poengløst å skrive en pen og «respektfull» anmeldelse på bakgrunn av at artisten har laget mye bra musikk tidligere, og tragisk nok er død.
   I tillegg hvis man skal gå inn på respekt, så er «gravplyndringa» etter Jacksons død noe av det minst respektfulle på lenge, og nå å gi ut saner Jackson selv ikke har villet gi ut.

 14. lolah sier:

  LONG LIVE THE KING !!!!!!!

 15. stian_a sier:

  Det var da voldsomt til reaksjoner på hvor hjerteløs anmelderen er! Virker som mange tar det personlig og at verden deres raser sammen fordi noen ikke liker en låt som er ganske så anonym.

 16. Starman sier:

  Det er Michael Jackson som synger på en del av låtene på albumet.
  Men bl.a. sangen «Breaking News» som kan lastes ned på den offisielle siden http://www.michaeljackson.com/us/home denne uken, er det ikke Jackson som synger. Forøvrig synes også jeg at anmelderen burde utvise større respekt for Micahel Jackson og hans musikk.

 17. Astrid sier:

  Det er lov å være kritisk til en låt, men det er helt utilgivelig å fortsette å skyte løs på en mann som er død med en nedlatende holdning slik denne anmelderen har, Det er jo nettopp dette MJ synger om: alle ulvene som var ute etter ham og ville ha en bit av ham. Det var det han led under og ikke holdt ut. Han var selv aldri nedlatende og snakket ikke dårlig om andre. Han var i det hele tatt en som kunne ha ført den ny trenden her i Norge med «fremsnakking». Slik kynisk journalistikk som hos denne anmelderen er vi veldig lei av!

 18. Sølvi Normalbakke sier:

  Kan ikke skjønne hva som er så provoserende med denne anmeldelsen. Michael Jackson har levert en nærmest ufattelig rekke med hitlåter av en annen verden og da forventer vell vi som er fans av artisten bedre materiale enn dette?

  • MariaKristine sier:

   Det handler ikke om selve sangen, men måten anmeldelsen er skrevet på. Den er så frekk!

  • Knut Andersen sier:

   Du har visst misforstått hele saken. Sangen i seg selv får være som den er (den er ikke sunget av Jackson, og Sony er kun ute etter å tjene penger her), men sanganmelderen har en holdning til selve artisten som er svært aggressiv og nedlatende. Jeg har fortsatt problemer med å skjønne hva slags folk Lydverket ansetter i disse dager.

 19. Marius Asp sier:

  Takk for respons, folkens.

  Anklagene om kynisme og respektløshet synes jeg nesten dere bør rette mot MJs plateselskap, apparat og arvinger – det er de som er ansvarlige for at denne parantesen av en låt nå er blitt en del av mannens kunstneriske testamente (som jeg forøvrig setter svært høyt, om ikke det skulle skinne tydelig nok gjennom i teksten). At tilnavnet Jacko forekommer i anmeldelsen tviler jeg sterkt på at hovedpersonen selv lar seg affisere av, av en eller annen grunn.

  Mvh, Marius

 20. Knut Andersen sier:

  En dårligere sanganmeldelse skal man jaggu lete lenge etter. Måten den er skrevet på, all respektløsheten overfor Michael Jackson, kritikken, ordvalget, ingenting stemmer. Dette er reneste svada, en persons synsing om noe han definitivt aner lite om. Rett skal være rett, ja jeg er enig i at sangen er dårlig og ikke sunget av selveste Michael Jackson (når man har vokst opp med musikkens hans i tiår tar det de færreste sekunder å bekrefte dette!), men det bør settes grenser for hvor mye tullball og useriøse kommentarer (sammenligninger!) som kan tas med i en artikkel dere kaller sanganmeldelse. Uffa meg! No more review-reading at Lydverket from my side!

  R.I.P Michael Jackson

 21. Matthias sier:

  Tror ikke Michael Jackson noen gang ville gitt ut denne låten. Han har nok lagd den, men band og artister har da masse møkk de ikke gir ut. Til h. med sony som gir ut dritet etter hans død for å tjene penger. Ved å luke ut alt møkk, det er jo slik gode album blir til.

 22. MariaKristine sier:

  Anmelder: For en uforskammelig sau du er. Utrolig frekt av deg å skrive dette! Greit nok at du ikke leser disse kommentarene, men hvis du gjør det – ikke tenk «Så utrolig artig at den norske fansen klikker helt fordi jeg skrev dette.. Ikke tenk at vi ikke har peiling og at det er jobben din å anmelde musikk.» Jeg skriver ikke dette her fordi jeg forguder Michael (noe jeg i og for seg gjør), det kunne vært hvilken som helst annen artist. Men sånt her skriver man rett og slett bare ikke, om noen. Det holder ikke mål. Det er en ting å kritisere og stille spørsmål ved ting, men å rakke ned på og skrive så respektløst om en annen person er rett og slett bare lavmål. Uprofesjonelt!

  Jente 16

 23. gshjfk sier:

  Synes 2 nesten var for mye eg:(

 24. [...] nærmest andpustent paranoide offer-iscenesettelsen ”Breaking News” har allerede vært kjent i noen uker. Den tjener – i likhet med det Akon-assisterte bløtkakestykket ”Hold My Hand” [...]

Legg igjen en kommentar