Trip hop – av eller på?

[youtube m7BsvdgEdwg] Portishead har gjort comeback etter 11 år, Massive Attack headlinet på Glastonbury og skulle egentlig sluppet nytt album i år og Tricky kommer med ny plate på mandag. Er trip hop på igjen? Tricky debuterte så avsindig flott i 1995 med Maxinquaye. Siden har katalogen hans variert like mye som momentumet hans har […]

Skrevet av:
Publisert 10:54 4 juli, 2008

[youtube m7BsvdgEdwg]

Portishead har gjort comeback etter 11 år, Massive Attack headlinet på Glastonbury og skulle egentlig sluppet nytt album i år og Tricky kommer med ny plate på mandag. Er trip hop igjen?

Tricky debuterte så avsindig flott i 1995 med Maxinquaye. Siden har katalogen hans variert like mye som momentumet hans har virket fjernere og fjernere. På mandag slippes uansett raringens åttende album i form av Knowle West Boy.

Massive Attacks nye album Weather Underground, som har vaket i releasekulpen i månedsvis, er derimot foreløpig utsatt til tidlig 2009. Med navn som Mos Def, Damon Albarn, Tom Waits og Hope Sandoval på gjestelista kan det love godt, men jeg tviler. Det stinker sukk fra fortiden lang vei. Derimot var Portisheads comebackalbum Third en hyfset affære.

Er det liv laga for såkalt trip hop i 2008? Diskusjonen har vært aktuell mange ganger før, blant annet i den suverene svenske serien Percy Tårar. Enjoy øverst.

Portishead kommenterer sitt siste album til Lydverket:

Klassikere fra den gang:

Tricky «Black Steel»
[youtube Wu8LpalUelY]

Massive Attack «Unfinished Sympathy»
[youtube y1svI-owtWA]

Portishead «Glory Box» live
[youtube imrfo-uRjcE]

Tags: , , , , ,

Del "Trip hop – av eller på?"
 

1 kommentar på “Trip hop – av eller på?”

  1. [...] eksperimentelle triphoperen Tricky kommer også med nytt album til uka. Hans Mixed Race kan du lytte til på nederlandske [...]

Legg igjen en kommentar