Totalt jævla mørke på videofronten

Nok tant og fjas, babes, bling og sprudlende livslyst. De mest omtalte musikkvideoene akkurat nå fokuserer på død, apokalypse – og oppkast. Massive Attack, Yeah Yeah Yeahs og Xiu Xiu har på hver sin kant kommet opp med originale, mørke og markante musikkvideoer. Men der de to førstnevntes nye visuelle krumspring preges av eleganse og […]

Skrevet av:
Publisert 10:10 5 februar, 2010

Darkness, baby.

Nok tant og fjas, babes, bling og sprudlende livslyst. De mest omtalte musikkvideoene akkurat nå fokuserer på død, apokalypse – og oppkast.

Massive Attack, Yeah Yeah Yeahs og Xiu Xiu har på hver sin kant kommet opp med originale, mørke og markante musikkvideoer. Men der de to førstnevntes nye visuelle krumspring preges av eleganse og gotikk, er Xiu Xius av den langt mer provoserende arten.

Det er Barney Clay, kjæresten til vokalist Karen O, som står bak Yeah Yeah Yeahs nye video til «Skeletons». Den er filmet i sort/hvitt, og den spøkelsesaktige stemningen som utspinner seg på en kirkegård passer låten som hånd i hanske. Den slående, og vellykkede, kombinasjonen av musikk og bilde går opp i en vakker, høyere enhet.

Til Massive Attacks animerte «Splitting The Atom», har regissør Edouard Salier gått for et postapokalyptisk sci fi-univers i en urban setting, tenk Blade Runner-møter- Metropolis. Videoen er kaloritung konfekt for øyet, og løfter låten fra kjedelig øresus til et bra soundtrack.

Sist, og mest kontroversielt: som visuelle følget til tittelsporet på Xiu Xius nye album Dear God, I Hate Myself. Passende nok, kanskje, for en låt om selvhat, er det det nye bandmedlemmet Angela Seo som står i fokus. Hun har nemlig perfeksjonert kunsten å stikke fingrene i halsen for å fremkalle oppkast. Videoen kan ses på som arty, motbydelig – eller rett og slett en instruksjonsfilm for potensielle bulimikere.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Totalt jævla mørke på videofronten"
 

3 kommentarer på “Totalt jævla mørke på videofronten”

  1. Elendig Fyr sier:

    HER snakker vi Totalt Jævla Mørke:

  2. He he, ja. Elsker bandnavnet deres!

Legg igjen en kommentar