Tom Petty på scenen i 2008. Foto: Scanpix / Jason DeCrow, Ap Photo.

Tom Petty på scenen i 2008. Foto: Scanpix / Jason DeCrow, Ap Photo.

Tom Petty til Norge

For første gang på over 20 år kommer Tom Petty på turné til Europa, med stoppested i Norge.

Skrevet av:
Publisert 10:01 14 desember, 2011
Tom Petty. Foto: Scanpix / Ross D. Franklin, AP Photo.

Tom Petty har ikke vært i Europa med The Heartbreakers på 20 år. Foto: Scanpix / Ross D. Franklin, AP Photo.

Som første medium kan vi i Lydverket fortelle at Tom Petty And The Heartbreakers vil stå på Norwegian Wood-scenen i Frognerbadet fredag 15. juni neste år. Han blir dermed denne dagens headliner og får tidligere annonserte Lenny Kravitz som oppvarming.

Tom Petty er kanskje en av de aller største produsentene av såkalt amerikansk, radiovennlig FM-rock. I tillegg har han også fått legendestatus gjennom sin innsats i «supergruppa» The Traveling Wilburys, sammen med Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison og Jeff Lynne.

- Bare tanken på å få Tom Petty & The Heartbreakers til Norwegian Wood, fremkaller kiling i magen og noen gode, kalde gys nedover ryggen, sier arrangøren i en pressemelding.

Det selvtitulerte debutalbumet Tom Petty and the Heartbreakers fra 1976.

Det selvtitulerte debutalbumet Tom Petty and the Heartbreakers fra 1976.

- Dette er noe vi har ønsket oss lenge, og jobbet hardt for i flere år. Når de endelig kommer til Frognerbadet, er vi sikre på at det vil være verd ventetiden, mener de.

Tom Petty and The Heartbreakers slapp sitt første (selvtitulerte) album i 1976, men det var etter det første Traveling Wilburys-albumet, da Petty ga ut soloalbumet Full moon feverat han fikk sin kanskje største suksess. Albumet solgte mer enn 10 millioner på verdensbasis og ga Petty det store gjennombrudd i Europa med hits som ”I won’t back down”, ”Free fallin’ ” og ”Runnin’ down a dream”.

Etter Traveling Wilburys andre returnerte Petty med The Heartbreakers og enda en storselger i form av albumet og låta ”Into great wide open” (1991). Også dette albumet solgte nesten 10 millioner, og hadde hitsingler som ”Learning to fly” og konsertfavoritten ”Kings highway”.

Tom Petty and the Heartbreakers: Mojo.

Tom Petty and the Heartbreakers' nyeste: Mojo fra 2010.

Både før og etter denne tid har Tom Petty og hans hjerteknusere produsert en mengde musikk som er vel verdt en lytt og bandets foreløpig siste produkt er studioalbumet Mojo, fra ifjor. Albumet debuterte på debuterte på 2. plass på Billboard-lista, som faktisk den høyeste plasseringen et Tom Petty and The Heartbreakers-album har oppnådd siden plata Damn the torpedoes i 1979.

Siden Petty ikke har tatt med bandet sitt til Europa på 20 år er det trolig et svært stort marked for billettene, som vil forsvinne som dugg for solen når de legges ut fredag 16. desember. Konserten på Norwegian Wood vil i følge arrangøren blir en av noen relativt få datoer på kontinentet, inkludert på Isle of Wight-festivalen.

For øvrig vil det trolig bli annonsert flere datoer og turnéplaner når Tom Petty har en «chat session» på Twitter, med hashtag #TompettyTCS, torsdag 15. desember.

Tags: , , ,

Del "Tom Petty til Norge"
 

3 kommentarer på “Tom Petty til Norge”

  1. Fantastisk. Verdens beste live band:) Har sett di 4 ganger i usa. 

  2. Dette blir bra! Håper det blir konsert i Bergen også når han først kommer til Norge!

Legg igjen en kommentar