Massesøksmål fra Timbuktu

Den skånske rapperen hevder at nesten fem millioner kroner har forsvunnet fra bankkontoen hans. Nå dras medlemmer fra The Ark, Europe, Weeping Willows og The Hives for retten. De to svenske avisene Expressen og Sydsvenskan skriver i dag at Timbuktu saksøker syv ulike selskaper i jakten på sine forsvunnede millioner. – Vi vet egentlig ikke hva som […]

Skrevet av:
Publisert 17:19 1 juni, 2010

Timbuktu (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix)

Den skånske rapperen hevder at nesten fem millioner kroner har forsvunnet fra bankkontoen hans. Nå dras medlemmer fra The Ark, Europe, Weeping Willows og The Hives for retten.

De to svenske avisene Expressen og Sydsvenskan skriver i dag at Timbuktu saksøker syv ulike selskaper i jakten på sine forsvunnede millioner.
- Vi vet egentlig ikke hva som har skjedd, men vi kan konstantere at pengene har havnet på feil sted, sier Timbuktus agent Jonas Bendictsson til Expressen.

I følge Sydsvenskan har plateselskapet Tambourine Studios i flere år tatt seg av bokføringen og økonomien til Timbuktus selskap SFG I Malmö AB‎. I følge Timbuktu skulle det stått mange millioner på konto, men ved en sjekk i fjor høst ble det oppdaget at alt som sto igjen var en hundrelapp. Artisten tok kontakt med studio som lovte de skulle ordne opp, men da dette ikke skjedde brøt SFG og Tambourine kontakten. Noe av pengene skal siden være betalt tilbake, men ikke på langt nær alt, i følge rapperen.

Pengene som har «forsvunnet» anses som feilaktig utbetalt til syv ulike selskaper, gjennom større transaksjoner gjort mellom 2006-2008. Selskapene det er snakk har kjente bandmedlemmer i band som blant andre The Hives, Europe, Weeping Willows og The Ark i spissen, og nå saksøker Timbuktu firmaene som han selv ikke har hatt noen avtaler med for tilsammen 4 931 455 svenske kroner.

- Samtlige involverede synes å sitte i samme båt, sier Timbuktus advokat til Expressen, – Det virker ikke som om noen av dem har forsøkt å sko seg, men pengene er på feil sted.
Når Sydsvenskan ringer Timbuktu, reagerer han på denne måten: 
- Fan också! Då har ni fått nys om det!

Timbuktu forteller avisen at saken er privat enn så lenge, og at forholdet foreløpig ikke er politianmeldt. Nå blir det vel neppe privat når selskapene skal møtes i retten, men i følge både Ekspressen og Sydsvenskan vet de involverte selskapene enda lite om hva søksmålet dreier seg om. Tambourine Studios vil ikke uttale seg, og ber Sydsvenskan ta kontakt med de innblandede når avisen forsøker å ta kontakt.

Mer om saken og listen over de ulike selskapene finner du her.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Massesøksmål fra Timbuktu"
 

1 kommentar på “Massesøksmål fra Timbuktu”

  1. [...] Timbuktu med massesøksmål og Timbuktu slipper singel på Pirate [...]

Legg igjen en kommentar