Jamie XX - her fra et solosett på Øya '11 - tar med seg resten av bandet til Hove i juli. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Jamie XX - her fra et solosett på Øya '11 - tar med seg resten av bandet til Hove i juli. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

The XX til Hove

Blyge, minimalistiske og briljante elektropop-briter er bekreftet til Tromøya i juli.

Skrevet av:
Publisert 12:10 8 februar, 2012

Det er 139 dager igjen til Tromøya igjen bobler over av gode musikkopplevelser i fire fagre sommerdøgn. Men festivalplakaten begynner allerede å ta form, og dagens slipp fra Hoveleiren vil kunne varme vinterkalde elektropophjerter: Den britiske trioen The XX er nemlig bekreftet til årets festival i slutten av juli.

Vår anmelder Jørgen Hegstad utropte debutplaten XX (2009) til «et av årets store musikalske høydepunkt», og skrev videre at «den klare, klangfulle og minimalistiske instrumenteringen danner et perfekt bakteppe for vokalsamspillet til Oliver Sim og Romy Madley Croft, som kosemumler seg gjennom den ene musikalske skjønnheten etter den andre».

Les hele anmeldelsen: Smygvakkert (5/6)

Et nytt album fra The XX er forventet i løpet av våren, uten at detaljene er offentliggjort. Bandets kreative leder Jamie Smith har holdt en høy profil de siste årene som Jamie XX, med et uttall remikser og samarbeidsprosjektet med nå avdøde Gil Scott-Heron på merittlisten. I et intervju i desember i fjor avslørte han at bandet var på vei inn i studio igjen, og at soundet i større grad enn sist vil være preget av klubbmusikk:

- Vi har gått ut mer etter at vi ble ferdig med turneen. Vi dro på turné da vi var 17 og gikk glipp av den delen av livene våre mens alle andre festet. Så klubbmusikk har definitivt hatt en innflytelse på den neste platen.

Andre navn som nylig har blitt bekreftet fra Hovefestivalens program av året er Boston-punkerne i Dropkick Murphys, den følsomme briten Ed Sheeran og den brennhete Pittsburgh-rapperen Wiz Khalifa. Det ligger med andre ord til å bli en gedigen fest i de sørlandske skogene også i år.

Lydverket spanderer: The XX – «Teardrops (cover av Womack & Womack):

Tags: , , ,

Del "The XX til Hove"
 

2 kommentarer på “The XX til Hove”

  1. [...] øvrige navnene på årets plakat finner vi den mye omdiskuterte Lana Del Rey, elektrofavorittene i The xx og indieheltene i The [...]

Legg igjen en kommentar