The XX er tjuvradder

På mandag ble kritikerfavorittene The XX plassert i gapestokken hos Lydverket P3 for å ha forsynt seg av musikken til Glasvegas. De er skyldige i Melodibøffing & Riffrapping. Skrur du oss inn klokka åtte på mandager hører du anmeldelser av nye plater, som selvsagt kan variere i strenghet og uthenging. Samme dag hører du imidlertid […]

Skrevet av:
Publisert 10:07 7 februar, 2010

xx

På mandag ble kritikerfavorittene The XX plassert i gapestokken hos Lydverket P3 for å ha forsynt seg av musikken til Glasvegas. De er skyldige i Melodibøffing & Riffrapping.

Skrur du oss inn klokka åtte på mandager hører du anmeldelser av nye plater, som selvsagt kan variere i strenghet og uthenging. Samme dag hører du imidlertid også spalten Melodibøffing & Riffrapping, hvor vi etter tips fra noen av dere eller etter eget øre, lar tjuvaktige låtskrivere bli behørig uthengt.

Tidligere har både Marit Larsen, Lostprophets, Veronica Maggio, Kaizers Orchestra, Modest Mouse og The Undertones måtte stille seg i hjørnet med den rare hatten på toppen av den bøyde nakken. På mandag var det engelske The XX som måtte se seg avslørt.

Deres «VCR» er både vel og bra. At de verken har spurt Glasvegas eller informert om at de på låta åpenbart har latt seg litt mer enn inspirere av skottenes «Geraldine» kunne ikke forbigås i stillhet:

mbrr-_-the-xx-vs-glasvegas-_-nett

Men. Virkeligheten har som oftest ikke bare én side. Per Ivar kom med fruktbare innspill i kommentarfeltet her tidligere denne uka:

«Nå hørte ikke jeg programmet mandag, men jeg regner med du har tatt opp gjennomgangsriffet til “Geraldine” vs åpningen i “VCR” av The XX. Jeg synes selv det er så likt at jeg faktisk spurte Oliver Sim om dette da The XX nylig var i Oslo og jeg fikk intervjuet dem. Han lo og sa at han også hadde hørt det, men at dette var en ren tilfeldighet. Og at slikt kunne skje med et såpass enkelt komp som det tross alt er snakk om. “VCR” var den første låten de lagde i sin tid, da de var 16 år gamle for fire år siden. Derfor er den, ifølge Romy Madley Croft i samme intervju, enda mer spartansk utrustet enn de andre sangene, siden de ikke var “trained musicians”. The XX lagde altså sin sang uten å ha hørt Glasvegas, og vice versa, siden “VCR” ble lagd i 2006 og kom ut i 2009, mens “Geraldine” kom i 2008.»

Lydverket spanderer: The XX

Lydverket spanderer: Glasvegas

[youtube gI2eO_mNM88]

[youtube Xm4l-sfX-J4]

Tags: , ,

Del "The XX er tjuvradder"
 

6 kommentarer på “The XX er tjuvradder”

 1. bla sier:

  Har dere noen gang tenkt å ta opp den altfor slående likheten mellom trommeintroen til Dreams Burn Down av Ride og trommeintroen til In My Place av Coldplay?

 2. Jonas sier:

  Hva med likheten mellom Röyksopps Happy Up Here og Parliaments Do That Stuff?

 3. Anders sier:

  Røyksopps bruk av parliament er vel en klarert sample… Det er jo noe annet….

 4. Morell sier:

  Foo Fighters’ «Wheels» og Tom Petty’s «Learning to fly», de likner som bare det! Også er det jo godlåta til Euroboys, «One Way Street», som er helt latterlig lik America’s «Ventura Highway».

 5. sverre sier:

  xx er jo mye bedre enn glasvegas uansett

 6. Hampus sier:

  Hvilken låt har Kaizers rappa melodien til? Jeg har aldri hørt noe som likner…

Legg igjen en kommentar