Skjermdump fra The Simpsons-episoden

Skjermdump fra The Simpsons-episoden "A Totally Fun Thing That Bart Will Never Do Again"

The Simpsons sanker indiekred

Musikk fra både Hot Chip og Animal Collective var med i søndagens episode.

Skrevet av:
Publisert 12:03 2 mai, 2012
Hot Chip. Foto: Promo

Hot Chip. Foto: Promo

The Simpsons er for øyeblikket inne i sin 23. sesong på amerikanske tv-skjermer, og i søndagens episode, ”A Totally Fun Thing That Bart Will Never Do Again”, fikk tv-seerne servert opptil flere popkulturelle referanser. Episoden inneholdt verken gjestestemmer eller kjendisroller, men inneholdt musikk fra store indieband som Hot Chip og Animal Collective.

Episoden var i utgangspunktet ment som en hyllest til den amerikanske forfatteren David Foster Wallace og hans essay-samling ”A Supposedly Fun Thing I’ll Never Do Again”, og episodens handling tar utgangspunkt i nettopp denne historien. Kort fortalt handler episoden om at Bart drømmer om å reise på ferie med et luksuriøst cruiseskip, men finner ut at det ikke var så fett som han først trodde – akkurat som i Wallaces bok.

Og lydsporet til episoden kunne ikke vært mer passende. I starten av episoden følger vi en apatisk Bart som lever sitt kjedsomme rutineliv, akkompagnert av Hot Chips ”Boy From School”, hentet fra britenes andrealbum, The Warning. Og som om ikke det samlet nok indiekred, så ser vi mot slutten av episoden The Simpsons-familien skli nedover en snøfonn til lyden av Animal Collectives ”Winter’s Love”, hentet fra Baltimore-bandets femtealbum, Sung Tongs.

Anmeldelser: Hot Chip – One Life Stand | Panda Bear – Tomboy | Avey Tare – Down There

Episodens åpningsscene med Hot Chip kan du se her, mens du må over hit for å få med deg avslutningsscenen med Animal Collective grunnet rettigheter. NB! Animal Collective-scenen inneholder spoiler.

http://www.youtube.com/watch?v=zmNuxc65hqc

Tags: , , , , ,

Del "The Simpsons sanker indiekred"
 

7 kommentarer på “The Simpsons sanker indiekred”

 1. Her skal artikkelforfatter ha cred for at han unnlater å nevne referansen til Norge i episoden

  =)

  • Esben Askeladd sier:

   Hvorfor det? Det er av interesse. 

  • Så flere referanser: kapteinen ble omtalt som »Norwegian Captain Svalbard» og på «Fun Schedule» som Bart kikker på, er en av aktivitetene han kan gjøre på skipet mellom klokka 5:30-6:00: »Norwegian Swearing» 
     Siden Matt Groening er halvt Norsk, er hele serien gjennomsyret av Norske referanser, de fleste av dem kan man finne ved å gå inn på denne siden: http://simpsonswiki.net/wiki/Main_Page , og søke på f.eks. «Norwegian» eller «Norway»   

 2. arian.ajvazi95 sier:

  Jeg tror Vampire Weekend har blitt spilt på Simpsons også før, så er ikke veldig overrasket.

 3. arian.ajvazi95 sier:

  Jeg tror Vampire Weekend har blitt spilt på Simpsons også før, så er ikke veldig overrasket.

 4. Anonym sier:

  De banda er jo ikke indie. De krysset begge over til hovedstrømmen for en mannsalder siden.

 5. [...] Les også: The Simpsons sanker indiekred [...]

Legg igjen en kommentar