The Shins-vokalist James Mercer. (Foto: AFP/Scanpix)

The Shins-vokalist James Mercer. (Foto: AFP/Scanpix)

The Shins til Hove

Amerikanske indiefavoritter er klare for Tromøya i slutten av juni.

Skrevet av:
Publisert 12:01 30 mars, 2012

Før The Shins slapp albumet Port of Morrow etter fem års pause, kvittet vokalist James Mercer seg med trommis Jesse Sandoval, keyboardist Marty Crandall og bassist Dave Hernandez.

Bandet fra New Mexico har fire album seg, og vår anmelder Jørgen Hegstad beskrev deres siste utgivelse som «enda en manifestasjon på Mercers talent til å skrive sjokkvakre små låter som smyger seg inn i hjertet og blir der».

Les anmeldelsen her!

Nå er det klart at Mercer & co. inntar Tromøya i slutten av juni.

– Denne bekreftelsen har vi ventet lenge på og det er utrolig hyggelig at The Shins fikk lagt turen innom Tromøya denne sommeren. Det begynner å bli en stund siden sist de var i Norge, og jeg kan vanskelig tenke meg et bedre festivalband. Sol, sommer og Shins er tre ord som klinger godt sammen, sier bookingansvarlig i Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen.

Den Portland-baserte gruppa slo igjennom for fullt i 2007, da de med albumet Wincing the Night Away debuterte på en anneplass på Billboard-lista. Ledet an av låtskriver, vokalist og produsent, James Mercer, tok bandet steget fra en relativt obskur undergrunnstilværelse til toppen av lister verden over. Mercers ekstraordinære øre for oppfinnsomme popmelodier og ikke minst personlige tekster har gjort bandet til en favoritt blant publikum og kritikere, og deres nyeste singel, «Simple Song», har blitt en stor radio-hit på flere kanaler her hjemme.

– Med The Shins på plakaten faller flere biter på plass rent programeringsmessig, men vi er fortsatt bare litt over halveis i bookingprosessen. Det er mange flere godbiter i vente, sier Gunnufsen.

Se videoen til «Simple Song:

Tags: , ,

Del "The Shins til Hove"
 

4 kommentarer på “The Shins til Hove”

 1. Demos Demoso sier:

  På siden av denne saken, men den eneste HOVEDsaken:

  Det er verdt å minne om at Norge på alvor er i ferd med å bli muslimsk, med hele den trusselkulturen som den dominerende, og offisielle norske feighets- kortsiktighets- og selvhatskulturen som den tragikomisk tapende.

  I 2025(SSB lyver fremdeles både om årstall og om HVILKEN gruppe) er Oslo muslimsk, i 2050 er Norge det. Og da er det irreversibelt. Ennå er det reversibelt, men bare med konkrete tiltak. Norge utslettes i rekordfart.

 2. idacc sier:

  Fy flate, nå vil jeg på Hovefestivalen! 

 3. [...] The Shins, som i sommer besøker Hovefestivalen, er aktuelle med en ny musikkvideo. Tidligere i år ga bandet ut albumet Port Of Morrow – ei [...]

 4. [...] Lydverket meldte sent mars at det amerikanske indierockbandet The Shins skulle opptre på årets Hovefestival. [...]

Legg igjen en kommentar