Tre menn med flosshatt legger ut på en reise i videoen til ”The Rifle's Spiral” med The Shins. Foto: Skjermdump.

Tre menn med flosshatt legger ut på en reise i videoen til ”The Rifle's Spiral” med The Shins. Foto: Skjermdump.

Se: Ny video fra The Shins

Norgesaktuelle The Shins med ny, animert musikkvideo som fikk premiere på spillkonsoll – i 3D!

Skrevet av:
Publisert 12:20 18 april, 2012

Amerikanske The Shins, som i sommer besøker Hovefestivalen, er aktuelle med en ny musikkvideo. Tidligere i år ga bandet ut albumet Port Of Morrow ei skive anmelder Jørgen Hegstad mente fortjente terningkast fem.

Ei jente med en tryllestav er en sentral skikkelse i musikkvideoen til ”The Rifle's Spiral” med The Shins. Foto: Skjermdump.

Ei jente med en tryllestav er en sentral skikkelse i musikkvideoen til ”The Rifle's Spiral” med The Shins. Foto: Skjermdump.

Mens de i den første videoen, til låta “Simple Song”, bruker en relativt vanlig fortellerform har bandet nå fått animatører til å billedlegge ”The Rifle’s Spiral”.

At man velger å få noen til å lage en animasjon er for så vidt ikke spesielt originalt, men dette må trolig være en av de aller første videoene som er blitt lansert først på en håndholdt enhet, i 3D. ”The Rifle’s Spiral” har nemlig siden 6. april vært å se i 3D, på den håndholdte spillkonsollen Nintendo 3DS.

Videoen er animert med en såkalt «stop-motion»-teknikk også brukt blant annet i Tim Burtons The Nightmare Before Christmas fra 1993. Regissør Jamie Caliri er også inspirert blant annet av Martin Scorseses Hugo.

Jamie Caliri. Foto: Promo.

Jamie Caliri. Foto: Promo.

- Jeg har alltid elsket Edward Gorey (amerikansk illustratør red. anm.) sine illustrasjoner og hans påvirkning er nokså klar i videoen, sier Caliri til nettstedet Nowness.

- Å se Martin Scorseses Hugo tre ganger satte også i gang noen underbevisste tanker om et magisk tema, sier han videre.

Ifølge nettstedet Thisisfakedy.co.uk mener han også at stop-motion-teknikken er spesielt heldig når en video vises i 3D.

- Stop-motion har en spesiell kvalitet når det gjelder å bringe fram de subtile, håndlagte detaljene, så vi var utrolig glad for å få ha premiere for videoen på Nintendo 3DS. Der kan folk se videoen i 3D, uten spesielle briller, noe som gjøre det lettere å se disse detaljene. Tidene har forandra seg – musikkvideoer er ikke lenger bare for tv eller pc-skjermen.

Se videoen til ”The Rifle’s Spiral” her:

The Shins: The Rifle’s Spiral on Nowness.com.

Tags: , , , , ,

Del "Se: Ny video fra The Shins"
 

5 kommentarer på “Se: Ny video fra The Shins”

  1. Jeg skulle akkurat til å skrive «wow», men ser jeg ikke er førstemann. Drittfet video. 

Legg igjen en kommentar