The new loud

Nytt år, nye muligheter, ny musikk. Her er noen artister som kommer til å gjøre seg bemerket i 2010, så hvorfor ikke sjekke dem ut først som sist? Skotske Frightened Rabbit har to kritikerroste album på samvittigheten, og har blitt spådd det store gjennombruddet med det tredje i rekken, The Winter Of Mixed Drinks. Om […]

Skrevet av:
Publisert 10:30 6 februar, 2010

Lissie: she will break your heart. Foto: promo

Nytt år, nye muligheter, ny musikk. Her er noen artister som kommer til å gjøre seg bemerket i 2010, så hvorfor ikke sjekke dem ut først som sist?

Skotske Frightened Rabbit har to kritikerroste album på samvittigheten, og har blitt spådd det store gjennombruddet med det tredje i rekken, The Winter Of Mixed Drinks. Om man skal dømme etter singelen «Swim Until You Can’t See Land», så har Stereogum- og Pitchforkfavorittene fra Selkirk det som skal til for å klistre seg til hjernebarken. Og bli der.

Da Lydverket møtte det engelske pophåpet Ellie Goulding forleden, var hun klar på hvilken nye artist man bør få med seg i år: Lissie. Og tro meg, i dette tilfellet har Ellie fullstendig rett. Med den kritikererroste EP-en Why You Runnin som ammo, ligger veien mot debutalbumet brolagt med store forventninger. Den LA-baserte singer/songwriteren har allerede blitt sammenlignet med en storhet som Emmylou Harris, og jeg sier som Ellie Goulding om Lissie: «she will break your heart.»

Holly Miranda ER BLANT KANYE WESTS FAVORITTER (ja, med caps lock). Hun kommer opprinnelig fra Detroit, men har slått seg ned i Indieville aka Brooklyn, og  fått produsenthjelp fra David Sitek ( TV On The Radio).  Debutalbumet  «The Magicians Private Library»  kommer ut på XL Recordings i slutten av februar. Enn så lenge: her en nydelig akustisk versjon av Hollys fantastiske «Waves»:

Santa Monica-bandet Chief gjorde en god jobb på fjorårets Glastonburyfestival. De ble nemlig, bokstavelig talt, signet på flekken av prestisjelabelen Domino (Arctic Monkeys, Animal Collective). Chief leverer deilig vestkystpsykedelia av ypperste merke, og jeg kjenner at jeg gleder meg til å se dem under årets South By Southwest i mars!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "The new loud"
 

1 kommentar på “The new loud”

  1. [...] Holly Miranda – Forest Green Oh Forest Green [...]

Legg igjen en kommentar