Tåkelagte låter som reklame

Justice er siste blant flere som gjør seg mystiske når de sender ut nye låter. I går kveld dukka det opp en epost fra plateselskapet Ed Banger i innboksen til flere musikkbloggere. I mailen var det ei fil med låta «Beginning of the End» med albumtaggen ✞ og bildet over av Gaspard Augé and Xavier […]

Skrevet av:
Publisert 14:09 27 januar, 2010

Bildet som fulgte med den nye Justice-låta

Justice er siste blant flere som gjør seg mystiske når de sender ut nye låter.

I går kveld dukka det opp en epost fra plateselskapet Ed Banger i innboksen til flere musikkbloggere. I mailen var det ei fil med låta «Beginning of the End» med albumtaggen ✞ og bildet over av Gaspard Augé and Xavier de Rosnay med det hvite korset. Det eneste som sto skrevet var at det var fint om den ble spredd og snakka om. Låta ble kjapt lagt ut på Youtube og høres sånn her ut:

Diskusjonen om det er albumspor fra plata som kommer seinere i år,  en b-side eller en demo, er allerede i gang i forskjellige kommentarfelt på bloggene som har lagt ut låta. Og det settes spørsmålstegn ved ektheten, etter at Daft Punk tidligere denne uka gikk ut å avfeide at låta «Fragile» var noe de hadde laga til filmen Tron:Legacy.

Daft Punks dementi på Daftworld-bloggen

Men hvis Justice-låta er ekte, er de i så fall relativt åpne i forhold til andre artister som har lagt ut låter på nettet den siste tida. Da låta «There’s Space For Ol Dat I See» med video ble lagt ut for to uker siden, var det ingenting som tilsa at det var nytt M.I.A-materiale, bortsett fra at det hørtes sånn ut. Seinere har det blitt bekrefta at det faktisk er den engelske stjerna, og at låta egentlig heter «Space Odyssey».

Men mest tåkelagt er videoene som youtube-brukeren iamamiwhoami har lagt ut den siste måneden. Videoene har skapt en gjettelek rundt hvem artisten bak er, og Goldfrapp, Christina Aguilera, The Knife og Robyn er kasta inn som forslag. Kikk på de tre videoene og kom med andre forslag i kommentarfeltet!

Tags: , , , , , ,

Del "Tåkelagte låter som reklame"
 

3 kommentarer på “Tåkelagte låter som reklame”

  1. Anette sier:

    «Beginning Of The End is NOT a Justice track», skriver de på Facebook’en sin.

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket, P3 Pop. P3 Pop said: RT @Lydverket: Tåkelagte låter som promo: Justice er siste blant flere som gjør seg mystiske når de sender ut nye låter. I går … http://bit.ly/cRkVr6 [...]

  3. Siri Narverud Moen sier:

    Anette, du har rett. Fulgt opp her nå: http://www.nrk.no/lydverket/christina-aguilera-lurte-dem-alle/

    Mye mystikk rundt om på nettet.

Legg igjen en kommentar