T In The Park med vuvuzela-forbud

Kan vuvuzelaen bli den nye festivalplagen? Det tror den skotske festivalen T In The Park, som nå nedlegger forbud mot det afrikanske hornet.

Skrevet av:
Publisert 13:05 30 juni, 2010

Det skal mye til for at vuvuzelaen ikke blir årets mest omtalte instrument, og når fotball-VM skal oppsummeres, så kommer man ikke utenom den evige duren fra de afrikanske hornene. Vuvuzelaen er hatet, men også elsket – og nå frykter arrangørene bak T In The Park at musikken skal drukne i duren fra medbragte plasthorn. Dermed forbyr de festivalpublikum å ta med vuvuzelaer inn på området, og det blir heller ikke lov å selge instrumentene på festivalen. T In The Park, som er den største musikkfestivalen i Skottland, går av stabelen 9. – 11- juli, og Eminem, Muse og Kasabian er blant årets trekkplastre.

Til BBC sier en talsperson for T In The Park at forbudet er vedtatt av hensyn til både musikerne og publikum, og at de var bekymret for at konsertopplevlesene skulle bli ødelagt av duren fra medbragte vuvuzelaer. Noe å tenke på for norske festivalarrangører?

Tags: , , , , , ,

Del "T In The Park med vuvuzela-forbud"
 

3 kommentarer på “T In The Park med vuvuzela-forbud”

  1. Fabelfjes sier:

    Instrument?

  2. Roger sier:

    Det var på tide at noen tok til vettet ja. Det er slik at majoriteten av VM-deltagere samt tilskuere & så & si samtlige TV-seere mener at vuvuzelaen er med på å ødelegge alt. De mener at denne trompeten vuvuzela har ødelagt VM & VM-stemningen for de i & med at den yter ca. 130 desibel. Dette er testet med ett desibelmåleinstrument. Det viste 127,5 desibel. Sør-Afrika sier at dette er deres VM & at resten ac verden må bare finne seg i dette, men nei, det er vi ikke nødt til. Sør-Afrika er vertsland samt deltakerland slik alle VM-verter er uansett om de har kvalifisert seg eller ikke. Vertslandet er automatisk deltaker. Slik har det vært siden det aller første fotball-VM. Men som vert er det regler man må følge & ikke bare ta seg til rett slik Sør-Afrika har gjort med denne vuvuzelaen som de påstår er en tradisjon i Sør-Afrika. Det er den ikke. Den er så & si nettopp oppfunnet dog i en litt kortere verson. Den ble forlenget nettopp pga. VM. Det er ille når det er tilkskuere & fotballlandslag som sier de ikke får spillt skikkelig da fotballspill dreier seg mye om kommunikasjon mellom spillerne & med 127,5 desibel konstant fra tribunen blir det intet slikt fotballspill & jeg tørr å påstå at nå har verden blitt frarøvet mye kvalitetsfotball da det kun kan spilles når spillerne klarer å kommunisre med hverandre på skikkelig vis noe det ikke er mulig under ett slikt støynivå. Dessuten så ødelegger 127,5 desibel hørselen permanent. Man blir rett & slett døv for alltid. Det er meget skadelig for hørselen & hadde dette vært i ett europeisk land så hadde denne vuvuzelaen vært forbudt. I Norge er den forbudt nettopp pga.at den skader & ødelegger hørselen til de som står rundt.

Legg igjen en kommentar