Finn ut hvor du kan høre det nye albumet til kjæresteparet Jenny and Johnny, FOTO: promo

Finn ut hvor du kan høre det nye albumet til kjæresteparet Jenny and Johnny, FOTO: promo

Streamorama

Hør neste ukes utgivelser allerede nå! Vi har samlet et knippe nettsider som streamer nytt og uutgitt.

Skrevet av:
Publisert 11:21 26 august, 2010

Nye albumutgivelser kommer som regel på mandager her i Norge, men i internettets tidsalder så er slike tidsavgrensninger naturlig nok blitt utvasket. Internettet er den nye lyttedisken om du vil. Så derfor har Lydverket nå samlet en rekke utgivelser som ikke slippes før på mandag, men som streames på ulike nettsider internettet over. Og noen »eldre» godbiter.

På NPR kan du høre det nye albumet til Jenny and Johnny, I’m Having Fun Now. Det er kjæresteparet Johnathan Rice og Jenny Lewis (kjent fra Rilo Kiley) som står bak denne popperlen som altså ikke kommer i butikkene før på mandag. Og forhåpentligvis liker du denne bedre enn Lydverkets anmelder likte Jenny Lewis sin siste soloplate.

NPR streamer også nytt fra Radiohead-trommis Philip Selway. Platen heter Familial, og Selway forteller NPR at han bare nylig begynte å skrive sanger, i pausene fra Radiohead.

- Det er en dødssynd for trommiser å komme inn i øvingslokalet og si «dere, jeg har denne låta her.» Jeg tror ingen egentlig visste at jeg spilte gitar og sang.

Nettstedet Spinner.com streamer også regelmessig nye album. Akkurat nå kan du høre Brooklynbandet Les Savy Fav’s nye, som ikke slippes i fysisk format før 13. september. Albumet heter Root For Ruin, og viderefører gjengens energiske indierock.

Spinner streamer også hele trilogien til Eels. I 2009 satte frontmann Mark «E» Everett ut på oppdraget med å lage en triologi med konseptalbum som begynte med Hombre Lobo. Album nummer to End Times ble anmeldt til en femmer i Lydverket tidligere i år, og på mandag kom siste kapittel; Tomorrow Morning. Alle tre kan du altså høre over weben.

Og er du nysgjerrig på hvordan den mye omtalte nye Katy Perry-skiva høres ut, sier du?Billboards nettsider får du en smakebit av Teenage Dream 12 spor. 30 sekunder av hver låt - det kan jo kanskje være nok.

Er ikke streaming nok for deg, men du heller ønsker mp3er inn på harddisken, så er jo Sufjan Stevens sin ferske EP tilgjengelig for nedlasting.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Streamorama"

Legg igjen en kommentar