Patti Smith på Roskilde '10. Foto: Promo

Patti Smith på Roskilde '10. Foto: Promo

Storslipp til festivalsommeren

Patti Smith, James Blake, Lissie, Kylesa og Groove Armada er alle bekreftet til sommerens festivaler.

Skrevet av:
Publisert 17:09 1 april, 2011

Det drar seg til på festivalfronten, og i dag har flere av landets festivaler klasket solide bookinger i bordflaten – trolig vel vitende om at datoen vil kunne få enkelte til å mistenke en rev luskende bak øret.

Øyafestivalen benekter i alle på det sterkeste at det er aprilsnarr at James Blake, som spiller en dønn utsolgt konsert på Parkteatret nettopp i kveld, kommer tilbake til Oslo i Middelalderparken i august. Det selvtitulerte albumet som kom tidligere er garantert slitesterkt nok til at dette blir stas nær sagt uansett, men vi håper og tror festivalen gir fyrens bassduvende, dunkle uttrykk en mørk og intim ramme.

«Limit To Your Love»:

Til Pstereo i Trondheim, også den i august, ble det festivalen selv kaller «skjønnheten og udyret» i dag bekreftet. Lissie og Kylesa har vel stort sett kun sine amerikanske statsborgerskap til felles:  Der førstnevnte Illinois-artist har vunnet over pophjerter i fleng det siste året med Catching A Tiger, er Georgia-bandet en stadig stigende stjerne på stonermetallhimmelen. Begge er imidlertid vel verdt å få med seg, mistenker vi.

Lissie & Øystein Greni – «When I’m Alone» (live på Slottsfjell 2010):

Kylesa – «Hollow Severer»:

Da legenden Patti Smith spilte på Roskilde i fjor sommer, klinket Lydverkets anmelder Kristin Winsents til med en sekser og beskrev konserten som «så intenst, så brutalt vakkert og emosjonelt at det nesten er en lettelse at det er over. Og idet jeg tørker gledestårene, tar Patti Smith fatt på jobben med å rive gitarstrengene i fillebiter.» Det er Norwegian Wood som henter punkdronningen til landet i midten av juni.

«People Have The Power»:

Groove Armada gjorde seg kanskje sterkest bemerket her til lands tidlig på 00-tallet, etter stor suksess med albumet Vertigo i chillout-året 1999. Men siden den gang har bandet vokst seg enda større i de fleste andre land, og deres miks av pop, elektronika og rock bør funke som ei kule når de entrer scenen på Oslo Live i slutten av juni.

«Paper Romance»:

Tags: ,

Del "Storslipp til festivalsommeren"
 

1 kommentar på “Storslipp til festivalsommeren”

  1. Heidi sier:

    I heart Lissie!

Legg igjen en kommentar