Storslagent artistsamarbeid for Tyrili

Søskenparet Elvira og Emil Nikolaisen fikk én dag på seg til å spille inn en låt til inntekt for rusbehandlingssenteret Tyrili. Dét var en utfordring for perfeksjonisten Emil.

Skrevet av:
Publisert 17:19 22 juni, 2010

Søskenparet Elvira og Emil Nikolaisen i studio

Søskenparet Elvira og Emil Nikolaisen fikk én dag på seg til å spille inn en låt til inntekt for rusbehandlingssenteret Tyrili. Dét var en utfordring for perfeksjonisten Emil.

I løpet av denne uken og neste skal 12 norske artister og band innom et nedlagt fabrikklokale i Oslo. Der skal de spille inn én låt hver, og alle får én dag på seg. Førstemann ut var Elvira Nikolaisen og broren Emil fra Serena Maneesh.

- Når du har sitti i to år og gnukka på åtte låter slik som jeg nettopp har gjort, så kan du jo tenke «hvordan i all verden skal dette gå?», sier Emil om tidsbegrensningen.

De åtte låtene han refererer til utgjør den siste Serena Maneesh-skiva. Men Emil syns det også er en befrielse å ha en stram deadline.

- Å komme til et reint sted, med flotte folk som er med på å støtte samme sak, det setter ting i perspektiv. Så da blir det slik det blir, og så gleder vi oss forhåpentligvis over det.

For rusmiddelavhengige

Tyrili er en privat stiftelse som har seks behandlingssentre for rusmiddelavhengige spredt utover Norges land. I anledning sitt 30-års jubileum samler de nå en god blanding nye og etablerte norske artister for å lage en bursdagsplate.

- Dette skal være noe som samfunnet skal kunne ta del i, for å lære Tyrili og kjenne og skape litt oppmerksomhet rundt arbeidet som gjøres på feltet, sier Tyrili-representant Anders Jansen.

Hovedtanken bak platen var også å tilby publikum noe nytt.

- Vi ønsket ha med artister som ikke nødvendigvis hadde gjort så mye sånt før. Og som musikalsk sett også blir spennende, fordi det er nye artister og materiale som ikke har blitt spilt inn før.

Søskensamarbeid

Elvira og Emil Nikolaisen sier selv de samarbeider godt i studio.

- Det å snakke fra levra er ikke et tema en gang. Vi sier akkurat det vi mener låta trenger fordi det er ingen som blir såra eller noe sånt, sier Emil.

Elvira påpeker at de har blitt såpass drevne i studio nå at alt går litt lettere.

- Det hadde vært noe helt annet å samarbeide for 10 år siden. Nå er vi mer fokusert på det lystbetonte ved å være her i en god atmosfære.

Låta de bidrar med til Tyrili-platen er en cover av Dusty Springfield sin versjon av den Carole King-skrevne låta «I Can’t Make It Alone». Det er en låt søskenparet har hatt lyst til å gjøre sammen lenge, og som Emil syns passet perfekt til dette prosjektet.

- Når vi ble spurt om å gjøre noe til dette her, så slo det meg at alt stemte på denne låta. Så jeg håper den blir bra for vi har ikke noe alternativ.

De andre artistene som bidrar og skal spille inn sin låt i løpet av disse to ukene er: Dumdum Boys, Bigbang, Harrys Gym/I Was A King, Leif & The Future, Roy Lønhøiden, Thom Hell, Sivert Høyem, Moddi, Casa Murilo, Lyden (med medlemmer fra X-Queen Of The Astronauts og Earlybird Stringband) og Kaizers Orchestra.

Produsent og tekniker for prosjektet er Bjarne Stensli, kjent fra blant andre Harrys Gym, og platen skal etter planen slippes til høsten.

Tags: , , , , ,

Del "Storslagent artistsamarbeid for Tyrili"
 

2 kommentarer på “Storslagent artistsamarbeid for Tyrili”

  1. [...] forbindelse med utgivelsen av albumet Hjertestups, til inntekt for Tyrilistiftelsen, har Moddi laget en fantastisk versjon av Vashti Bunyans “Train Song”. Og oversatt den [...]

  2. [...] forbindelse med utgivelsen av albumet Hjertestups, til inntekt for Tyrilistiftelsen, har Moddi laget en fantastisk versjon av Vashti Bunyans “Train Song”. Og oversatt den til [...]

Legg igjen en kommentar