Spandabel på Bylarm

Under årets Bylarm, ble det spilt inn totalt 10 Lydverket Spanderer. Bra artister får utfolde seg i ganske uvanlige omgivelser og alt gjøres live i én tagning. Her finner du alle sammen. Bruk gjerne kommentarfeltet til å skryte av dine favoritter. Lydverket tok med seg den svenske hiphopduoen Far och Son på T-banen for å […]

Skrevet av:
Publisert 10:00 28 februar, 2009

Haust får oppfylt sin kreative drøm, fotograf Thomas blir kald og våt på beina.

Under årets Bylarm, ble det spilt inn totalt 10 Lydverket Spanderer. Bra artister får utfolde seg i ganske uvanlige omgivelser og alt gjøres live i én tagning. Her finner du alle sammen. Bruk gjerne kommentarfeltet til å skryte av dine favoritter.
Lydverket tok med seg den svenske hiphopduoen Far och Son på T-banen for å spandere låten «Tjeckoslovakien». Hvis du følger nøye med, ser du at gutta faktisk kommer ut av T-banen som stopper på perongen…

Tre munkekapper, et skjelettkostyme, et rep og en skog som er kjent som åsted hvor menn møtes for å ha sex. Blackmetalhardcorepunk-bandet Haust spanderte låta «The Artist And His Dog» for oss i den snødekte skogen ved Sognsvann.

Robert Post tok med seg bandet sitt og inntok ærverdige Grand Hotel for å spille en låt fra albumet som kommer i slutten av mars. Hør han spandere den nydelige sangen «Beirut» her:

Jentene i Zoomvinnerbandet 2008, Norma Sass, spanderte «Robbery» for oss i en grønnsaksforretning ved Youngstorget.

Lydverket belønnet Hjaltalin by:Larmopptreden med en sekser. Vi tok med oss det islandske bandet til den gamle Operapassasjen, hvor de spanderte en splitter ny låt for oss.

Vi veit det kan komme de underligste ting fra små bygder som Sokndal men at det kunne bli så ordrikt, episk og sjarmerende som hos denne karen var det vel ingen som hadde trodd. Lydverket møtte Tønes på det kulturokkuperte huset, Hausmania, hvor han framførte låten «Velkommen heim».

Jenny Wilson har latt seg inspirere av såkalte “working songs” på sin nyeste plate Hardships. Når hun dessuten har valgt sangen Wooden Chair som første singel, var det bare å legge sammen én og en (og få to). For hvor er det vel mer naturlig å framføre en working song om trestoler enn på et møbelsnekkeri? Nok matematikk! Bli heller med på sløydsalen med Lydverket og Jenny Wilson…

Tidenes bylarmkonsert? Det er store ord. Men den svenske søsterduoen First Aid Kit trollbandt et fullstappa Mono fredag kveld. Var du en av dem som slukøret måtte snu i døra på Mono fordi det var fullt? Eller var du rett og slett et helt annet sted? Lydverket møtte dem dagen derpå, og her spanderer vi deres “Jagadamba, You Might”, spilt inn på Internasjonalen ved Youngstorget i Oslo.

Etter nærmere 20 år som artist er svenske Titiyo kanskje en atypisk Bylarmartist, men med et kritikerrost album i bagasjen og sterke låter som “Awakening”, så er vi glade for å stifte nytt bekjentskap med dama som fikk oss til å gaule “Come Along” i 2002. Lydverket spanderer Titiyo fra Zoologisk Museum på Tøyen i Oslo:

Hellsongs plukker gode, gamle heavy metal-klassikere fra hverandre, ser nærmere på elementene og setter dem varsomt sammen igjen på en annerledes måte. Med sparsommelig instrumentering og skjør, kvinnelig vokal. Denne versjonen av Megadeths «Symphony Of Destruction» framførte gøteborgerne på platesjappa Big Dipper i Oslo under Bylarm. Enjoy!

Del "Spandabel på Bylarm"
 

2 kommentarer på “Spandabel på Bylarm”

  1. krystof sier:

    Ingen av filmene virker i fullskjerm :(

  2. det var desverre en teknisk leif, krystof.
    skal være retta opp nå!
    takk for hjelpa.

Legg igjen en kommentar