Søndag covrer lørdag

Søndag covrer lørdag

Noen låter passer best på fest, andre versjoner av samme låt kan føles skreddersydd for dagen derpå. I vår nye coverspalte får du begge deler. I dag: Arthur Russell og Joel Gibb.

Skrevet av:
Publisert 19:35 1 januar, 2011

Noen låter passer bedre til lørdagskvelden enn søndagen. Og andre låter passer helt klart best til det som tradisjonelt og fortsatt er dagen for rekreasjon, hvile eller begge deler. Men så finnes det artister som lager nye versjoner av samme låt, hvor coveren passer bedre til den andre dagen enn originalen. Altså samme låt i forskjellige versjoner som kler førfest, hjemmefest eller dansegulv den ene dagen, og sofa eller tur i skogen den andre.

Lydverket vil i denne splitter nye spalten gi deg samme låt to ganger, hvor du kan sette på en på lørdag, og spare den andre til søndagen. Her er første tospann ut, med original og coverversjon av samme låt.

Lørdag

Arthur Russell var en amerikansk sanger, cellist og discoprins som ga ut fire album før han døde i 1992. Han etterlot seg over 1000 opptak av både mer og mindre ferdige låter, og etter at han gikk bort 40 år gammel har det det kommet uutgitt musikk på seks forskjellige album. Calling Out Of Context kom i 2004, og der finner man låta «Thats Us/Wild Combination».

Søndag

Joel Gibb er vokalist og låtskriver i det canadiske bandet Hidden Cameras, som har gitt ut sju plater hittil, men Gibb var alene på den Jens Lekman-kuraterte hyllest-EPen Four Songs By Arthur Russell, som kom i 2007. På den finner du hans versjon av «Thats Us/Wild Combination».

Tags: , , , , , , , ,

Del "Søndag covrer lørdag"

Legg igjen en kommentar