To sett

To sett "Angel Eyes". (Fotomontasje: Lydverket)

Søndag covrer lørdag

Noen låter passer best på fest, andre versjoner av samme låt kan føles skreddersydd for dagen derpå. I vår nye coverspalte får du begge deler. I dag: Abba og The Czars.

Skrevet av:
Publisert 17:25 8 januar, 2011

Noen låter passer bedre til lørdagskvelden enn søndagen. Og andre låter passer helt klart best til det som tradisjonelt og fortsatt er dagen for rekreasjon, hvile eller begge deler. Men så finnes det artister som lager nye versjoner av samme låt, hvor coveren passer bedre til den andre dagen enn originalen. Altså samme låt i forskjellige versjoner som kler førfest, hjemmefest eller dansegulvet på byen den ene dagen, og sofa eller tur i skogen den andre.

Lydverket vil i denne splitter nye spalten gi deg samme låt to ganger, hvor du kan sette på en på lørdag, og spare den andre til søndagen. Her er helgas tospann, med originalen før coverversjonen av samme låt.

Lørdag

Abba trenger ingen introduksjon. Men låta de kommer inn i Lydverkets coverspalte med er «Angel Eyes». I 1979 ga både svenskene og Roxy Music ut singel med denne tittelen. Abba sin ble utgitt som en av to A-sider på singelen som også romma «Voulez-Vous» i 1979, den havna på topp fem på både NME og Melody Maker sine uoffisielle singellister, samt BBC sin offisielle.

Søndag

The Czars fra Denver, Colorado, ga ut tre album med eget materiale i de elleve åra de holdt det gående mellom 1994 og 2004. Den siste tida var originalmedlem John Grant stort sett alene om å være The Czars etter at de fem andre medlemmene slutta i løpet av en 9 måneders periode. Grant fant etter en stund ut at det var ensomt å være i band alene, og gikk smått om sen løs på en solokarriere som foreløpig har resultert i fjorårets Queen Of Denmark. På den siste Czars-plata Sorry I Made You Cry finner man, blant 10 andre covere, Abbas «Angel Eyes».

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Søndag covrer lørdag"

Legg igjen en kommentar