Slutt for Storås

Knappe to uker etter at Quart ble slått konkurs, følger Storåsfestivalen etter. Styreleder Erlend Mogård-Larsen har i formiddag vært i skifteretten for å begjære festivalen konkurs, etter fem års drift. Årets arrangement gikk 2,4 millioner i underskudd, og i forrige uke krevde Meldal sparebank at selskapet måtte reise 1,5 millioner i egenkapital for å få […]

Skrevet av:
Publisert 13:36 16 oktober, 2009
storaspublikum

Fra årets Storåsfestival. (Foto: Hans H. Bjørstad)

Knappe to uker etter at Quart ble slått konkurs, følger Storåsfestivalen etter.

Styreleder Erlend Mogård-Larsen har i formiddag vært i skifteretten for å begjære festivalen konkurs, etter fem års drift. Årets arrangement gikk 2,4 millioner i underskudd, og i forrige uke krevde Meldal sparebank at selskapet måtte reise 1,5 millioner i egenkapital for å få omgjort den millionen de skylder i kassakreditt til lån, melder Avisa Sør-Trøndelag.

Mogård-Larsen tok over aksjemajoriteten i eierselskapet Mysterier etter fjorårets underskudd på 2 millioner, som allerede da førte festivalen til konkursens rand.

- Det var ekstremt tung å jobbe med festivalen i år, sier han til Adresseavisen.

- Vi burde solgt 1400 flere tredagerspass – da hadde vi berget oss. Det dårlige salget kan nok forklares mest med at vi slet med ettervirkninger fra 2008. Storås fikk et harry-stempel, og mange mistet troen på festivalen.

Men, i likhet med Quart er ikke Storåsfestivalen helt klar for å legge seg død. Gunnar Sørløkk, tidligere aksjonær i festivalen, er innstilt på fortsatt festival på Storås, om enn ikke i samme format.

- Nå må vi sette oss ned og se på veien videre. Vi må se på muligheten til å gjenreise festivalen på en eller annen måte, uttaler han til NRK.

Sørløkk, som også er styremedlem i Storås gammeldansklubb, forteller Avisa Sør-Trøndelag at han vil vurdere å være med på en eierkonstellasjon som vil skape en mer folkelig festival.

Tags: , , , , , ,

Del "Slutt for Storås"
 

1 kommentar på “Slutt for Storås”

  1. [...] I 2009 gikk både Quart- og Storåsfestivalen konkurs. Les Lydverkets sak her. [...]

Legg igjen en kommentar