Skrillex er første headliner ut fra Hove 2012. Foto: Promo

Skrillex er første headliner ut fra Hove 2012. Foto: Promo

Skrillex til Hove

Det umåtelig populære dubstep-fenomenet Skrillex er bekreftet til Hovefestivalen 2012. – Gøy, sier P3-DJ og Lydverket-anmelder Christine Dancke.

Skrevet av:
Publisert 12:41 10 november, 2011

I går offentliggjorde Hovefestivalen de tre første navnene på neste års festivalplakat, i form av den kvinnelige rapperen Kreayshawn, indiebandet Real Estate og metalbandet August Burns Red. I dag strammer festivalen grepet ved å offentliggjøre den første headlineren til neste års festival.

Den amerikanske dubstep-artisten/produsenten Skrillex har gjennom det siste året vokst til å bli en av verdens mest ettertraktede artister. Sammen med blant andre artisten deadmau5, som avsluttet Hove 2011, er Skrillex dessuten med på å ta dansemusikken tilbake til stadionformatet, med et hardt, overstyrt og brutalt uttrykk som har truffet en ung og bassbegeistret generasjon.

Les anmeldelse: Deadmau5, Hove 2011 (4/6)

I skrivende stund har nemlig Skrillex fire låter og en remiks inn blant de 100 mest streamede låtene i Spotify, mens to versjoner av EPen Scary Monsters And Nice Sprites ligger på 5. og 6. plass på albumlista til samme streamingtjeneste.

Også på NRK P3 kan du høre mannen: Både «First Of The Year (Equinox)» og «Ruffneck (Full Flex)» er for øyeblikket inne på kanalens C-liste. Christine Dancke, som er musikkprodusent og DJ på P3 og musikkanmelder i Lydverket, så bookingen komme.

- Dette er veldig lite overraskende. Booker de for eksempel Nero også, tipper jeg halvparten av passene selges til unge gutter og jenter som vil steke og rave.

Hun mener festivalen viser positive tendenser med bookingen av Skrillex som headliner:

- Jeg synes dette er gøy og håper de utvider det elektroniske programmet neste år. Hvis Hove vil ha de yngste festivalgjengerne bør de også få inn DJs som Afrojack og Knife Party. Da blir det LOL for unga! Personlig håper jeg på Buraka Som Sistema og Sub Focus.

Hoves pressetalsmann Gaute Drevdal gir, ikke overraskende, uttrykk for at festivalen en storfornøyd med bookingen.

– Med tanke på sist sommers fantastiske avslutning med deadmau5 på Amfiscenen er det nærmest en logisk konsekvens at Skrillex skal være med og headline Hove i år. Få andre artister stiller med et like gjennomført og spektakulært show, og få har et like feststemt publikum. Påtrykket fra publikum har vært enormt, og det føles veldig bra å kunne innfri, sier Drevdal.

Sonny Moore etablerte seg i 2008 under navnet Skrillex etter noen år som frontfigur i emo-bandet From First To Last. Med sin svært egenartede og nyskapende blanding av dubstep og electro har han siden 2010 sluppet tre EPer med stor kommersiell suksess. I tillegg har Skrillex produsert metal-band som Korn og Bring Me The Horizon, samtidig som han har remikset alt fra Lady GaGa og Bruno Mars til Robyn og Black Eyed Peas. Det ryktes også at 23-åringens første album, Voltage er rett rundt hjørnet.

Det blir med andre ord minst én knallhard elektrofest på Tromøya neste sommer. Om du er russ til neste år, kan du i tillegg oppleve artisten på Landstreffet i Stavanger i mai. Vi varmer opp med et lite knippe av det vi kan glede oss til.

Skrillex – «First Of The Year (Equinox)»:

Skrillex – «Kill Everybody»:

Skrillex – «Scary Monsters And Nice Sprites»:

 

Tags: , , ,

Del "Skrillex til Hove"
 

10 kommentarer på “Skrillex til Hove”

 1. Det blir skinnende sol og høy stemning, helt sikkert mange fintkledde å se på Hovefestivalen 2012

 2. Anonym sier:

  Jaja. Skrillex er kul nok han. Problemet er at han nok trekker det samme publikumet som deadmau5 gjrode i fjor. Altså folk som sitter i en ring og drikker øl hele dagene og går på én konsert gjennom hele festivalen, kanskje to-tre (i fjorårets tilfelle: Magnetic Man og Chase and Status), mens de hører på to sanger («Scary Monsters and Nice Sprites» og «Ghosts and stuff») på repeat på boomblasteren sin gjennom hele uka.  Jaja. Jeg håper at Hove ikke beveger seg i den retningen i år. Vi får se. Håper på litt mer dristige bookinger, men den tid er vel forbi…

  • Anonym sier:

   det var en del av dem i fjor, ja, men er mange folk som hører på skrillex som også liker indie, folk, rock og metall. tror hove 2012 blir dritbra, jeg. 

 3. Even Rostrup sier:

  Veldig begeistret over å få se Skrillex live siden jeg misset han i Manchester forrige sommer! Har forresten blogget om hans lille flørt med den franske SebastiAn her: http://thisiseven.blogspot.com/2011/09/french-house-american-dubstep.html Ta en titt!

 4. [...] – Les mer om skrillexbookingen hos lydverket. [...]

 5. [...] vekkes til live, tilbakemeldingene gløder av både begeistring og avsmak. Til sommeren spiller Skrillex på Hovefestivalen, men allerede på tirsdag besøker han Norge med ikke mindre enn to utsolgte Spektrum-konserter den [...]

 6. [...] Hoveaktuelle Skrillex er med på et prosjekt der yngre musikere møter rockehistorien – Re:Generation. Dette har blant annet resultert i at han har spilt inn en låta ”Breakin’ a sweat” sammen med de tre gjenlevende medlemmene av The Doors; keyboardist Ray Manzarek, gitarist Robby Krieger og trommis John Densmore. [...]

 7. [...] Moore, som er hans egentlige navn, kommer til Norge i sommer for å spille på Hovefestivalen og sier i et nytt intervju at han «skjønner» at folk ikke liker musikken [...]

Legg igjen en kommentar