Skoi på Moi

Vel ble vindusmakerne NorDan tildelt den gjeve prisen «Det gylne sagblad» i 1990, men det spørs vel om denne nå må finne seg å bli satt i skyggen av det musikalske eventyret som fant sted i bedriftens lokaler på Moi i går kveld: Kamerad & Spelemann var årets vakreste dugnad, der noen av verdens største band i sin sjanger spilte med senkede skuldre og i lekne konstellasjoner.

Skrevet av:
Publisert 19:19 24 august, 2008

Sufjan på Moi

Vel ble vindusmakerne NorDan tildelt den gjeve prisen «Det gylne sagblad» i 1990, men det spørs vel om denne nå må finne seg å bli satt i skyggen av det musikalske eventyret som fant sted i bedriftens lokaler på Moi i går kveld: Kamerad & Spelemann var årets vakreste dugnad, der noen av verdens største band i sin sjanger spilte med senkede skuldre og i lekne konstellasjoner.

Under det… fengende sloganet «Oi oi oi, skoi på Moi» hadde rundt tusen mennesker funnet veien til Lund kommune denne lørdagen, og midt mellom treskosalg, stillas og i overkant stive ølpriser (60,- for 0,4l) skulle man få sterke musikalske opplevelser. Bak kryptiske artistnavn i programoversikten skjulte blant andre band og folk som Sufjan Stevens, Woven Hand, Ladybug Transistor og Serena-Maneesh seg. Mye å glede seg over, og med en herlig følelse av å ikke helt vite hva man egentlig gikk til. Dette var noen av høydepunktene:

Sufjan Stevens
Han er jaggu like bra akustisk med piano og gitar som han er med fullt symfoniorkester! Spilte seg gjennom de fleste storlåtene fra Illinois og «Michigan», og det var antydning til grining da han fremførte «Chicago» i lavmælt duett med Sarah Hepburn (som også spilte tidligere på dagen).

The Loch Ness Transistor
Eller Ladybug Mouse eller hva du nå vil; Ole Johannes Åleskjær og Gary Olson fra henholdsvis Høland og Brooklyn i muntert musikalsk samkvem der de spilte både Loch Ness Mouse-låter, Ladybug Transistor-låter og noen spesielt skrevet for dette samarbeidet. Country-soul med anstendige mengder trompet og tostemt vokal.

Happy Dagger
Ivar Nikolaisens bandprosjekt høres ut som en blanding av gospel og sumpblues. Like deler fascinerende og skremmende, med solide religiøse oppgjør og tilløp til lukkede øyne og gospelklapping blant bivånende funksjonærer. Nikolaisen for anledningen høyt oppe i enhver Kurt Cobain-lookalikekonkurranse.

Serena-Maneesh
Sylfrekk glidende overgang fra Sufjans «Seven Swans» entret et forsterket Serena-Maneesh scenen som avslutningsnummer. For anledningen under navnet «Makkverket», og forsterket med blant andre Sufjan Stevens og Jørn Åleskjær (The Loch Ness Mouse) ble dette en halvtimes, slørete støyseanse drevet av duvende bassganger, gitarshredding og sjenerøs bruk av perkusjon.

Sett bort fra en bitteliten skuffelse over at ikke det store siste ekstranummeret var at alle artistene kom på scenen og fremførte «We Are The World», og en viss engstelse for at bygdedyret vokste seg i overkant alkoholstort helt bakerst i lokalet under Sufjankonserten var «Kamerad & Spellemann» årets blideste tettstedsreklame. Regner med at flere enn jeg har blitt Facebook-fan av Moi etter denne helgen.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Skoi på Moi"
 

6 kommentarer på “Skoi på Moi”

 1. Marius Asp sier:

  Hrmph. Småmisunnelig nå, Jørgen. :)

 2. Therese sier:

  Sinnsykt gøy å komme hjem til Moi på en dag som dette!!
  All kred til Emil, og resten av Nikolaisen klanen!

 3. Ja, veldig sympatisk og bra gjennomført!

 4. Beate sier:

  En utrolig herlig festival! Et verdig kirsebær på toppen av festivalsommerkaka.

 5. Magne Gisvold sier:

  «Like deler fascinerende og skremmende, med solide religiøse oppgjør og tilløp til lukkede øyne og gospelklapping blant bivånende funksjonærer. » hahahaaaa! :D

 6. Oslogutt sier:

  På Sufjan Stevens-konserten var jeg så heldig å stå ved siden av verdens kjipeste publikummer. En drita lubben mann med rødt hår og skjegg pratet høylytt gjennom hele konserten. Han kommenterte alt som skjedde, ellers lekte han paparazzi og blitzet sufjan sikkert femti ganger med ustø hånd og en elendig sans for foto. Ikke minst da han lagde fotosession med dama si forann orgelet til sufjan. Sjelden har jeg sett noen bry seg så mye om seg selv på bekostning av oss rundt som ble forstyrret. Det toppet seg da han skrek inn i øret til en annen publikummer etter å ha pent blitt spurt om å holde kjeft. Da var det ikke langt unna at sufjan-konserten kunne endt opp som et slagsmål fra helvete.

Legg igjen en kommentar