The Bronx på Hove '11. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

The Bronx på Hove '11. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

The Bronx - Hovescenen, Hovefestivalen

Siste kveld med gjengen

Ilter hardcorepunk og hard rock er både en utstrakt festivalneve og et effektivt drapsvåpen i hendene til The Bronx.

Skrevet av:
Publisert 20:19 1 juli, 2011

Sliten? Øm i nervene etter lange døgn på Hove? Lengter du etter din egen seng, samt vann, varme og sanitet? Da håper jeg du befant deg på The Bronx-konserten denne fredagen. Dette er nemlig helt tydelig et band som vil deg vel.

Kvintetten, som ser ut som om de kunne vært castet til en hvilken som helst amerikansk sit-com, tar ikke seg selv altfor høytidelig idet de entrer scenen til tonene fra sitt muntre mariachi-alter ego, Mariachi El Bronx. Men allerede fra første skarptrommeslag av «Knifeman» har Matt Caughthran og vennene hans tatt strupetak på publikum, og fra og med tredjesporet «White Tar», en av mange låter fra debutalbumet som serveres denne ettermiddagen, dannes det små tilløp til moshpit foran scenen.

«I need you right now», messer Caughthran før «Inveigh». Følelsen er gjensidig, og like etter befinner han seg blant publikum, en kompakt pakke av energi som svirrer rundt store deler av området foran scenen og hisser et takknemmelig publikum til dans.

Bandet gir hele veien det de har, med et lite minus i margen for blasse «White Guilt». De hadde fortjent å stå foran et større Hovepublikum. Det ser likevel ikke ut til å affisere bandet stort, der de hamrer ut den ene tettpakkede perlen etter den andre, inkludert gnistrende versjoner av «Gun Without Bullets», «Cobra Lucha» og «Strobe Life».

Det er en holdning det er lett å sette pris på,  og når «Heart Attack American» og «History’s Stranglers» fillerister området, er The Bronx og Hove blitt en nær vennekrets. Ses vi neste sommer?

Marius Asp

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Siste kveld med gjengen"
 

5 kommentarer på “Siste kveld med gjengen”

  1. [...] The Bronx – Hovescenen, Hovefestivalen [...]

  2. Odd sier:

    Kva er «anmeldelse» og kva er kritikk? Er «anmeldelse» i forkant og kritikk i etterkant?

  3. Kjell sier:

    Blir opptak lagt ut? Var litt for sen i min oppdagelse av at denne ble sendt live :(

  4. [...] Lydverket ga The Bronx-konserten en femmer på terningen. Les anmeldelsen: Siste kveld med gjengen. [...]

  5. [...] Mest typisk for den sexylubne kanadieren er at hans personlighet er en ganske annen enn den radmagre rødtoppens. Selv om bandet fortsatt elsker det å hate (“Do you know what ACAB means? All cops are bastards! All cops are bastards!” og gensere med “Jesus is a cunt”-trykk), så har McNeil tatt med seg mye av den semisympatiske nerven fra den amerikanske sokkelen, som gjør ham ikke ulik andre punkkosebamser som Cancer Bats’ Liam Cormier og Matt Caughthran fra The Bronx. [...]

Legg igjen en kommentar